A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint erkölcsileg nagyon aggályos ez a viselkedés

A köznevelési intézmény dolgozóinak a diákok fejlődésének elősegítése a feladata, így bár jogilag nem, de erkölcsileg számonkérhető a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens magatartása – mondta kérdésünkre a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter. A vezető szerint a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus felelőtlenségét az is mutatja, hogy azzal védekezve tett közzé vetkőzős videókat, hogy ahhoz nem férnek hozzá 18 év alattiak. Ám ez manapság már könnyen megkerülhető.

2023. 02. 13. 19:44
Bite Zsolt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 – Nekünk, akik köznevelési intézményben dolgozunk, a gyerekek mindenekfelett álló érdekének képviselete, valamint a testi-lelki fejlődésük elősegítése a legfontosabb feladatunk – nyilatkozta lapunknak a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, Horváth Péter azzal kapcsolatban, hogy egy azóta kirúgott pedagógiai asszisztens azzal kérkedett a világhálóra feltöltött videóiban: 15 éves szeretője van.

Az NPK elnöke elmondta, hogy tudomása szerint jogi értelemben nem számonkérhető a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens, a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense, akit a botrány kirobbanása után, a hétfői napon kirúgott állásából az Észak-budapesti Tankerületi Központ.

– Ellenben erkölcsi értelemben teljes mértékben felelőtlennek tartom ezt a viselkedést – szögezte le Horváth Péter. Hozzátette: 

a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe szerint a munkánk során a növendékeinkkel, a tanítványainkkal a szerephatárokon belül kell maradnunk.

Horváth Péter arról is beszélt, hogy egy 15 éves diáknak „nyilvánvalóan nagyon kevés vagy akár nincs is tapasztalata szerelmi téren”, nem alakultak még ki nála a felnőtteknél meglévő védelmi mechanizmusok, így egy ilyen aszimmetrikus kapcsolat jellemzően a gyermek sérülésével jár. 

Visszaélni egy olyan helyzettel, amikor a befolyásolási képességeink sokkal nagyobbak, erkölcsileg nagyon aggályos és kifogásolható

– mutatott rá a pedagógus.

Borítókép: A diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.