Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: népirtás

57 cikk 1/6 oldal

Srebrenica, huszonnégy évvel később

A hétfőn indult békemenet mintegy hatezer résztvevője is megérkezett. A világ minden tájáról érkező résztvevők hétfőn indultak, 110 kilométert tettek meg három nap alatt.

Népirtással ér fel az őslakos nők elleni erőszak egy kanadai kormányzati felmérés szerint

Etnikai alapú népirtással ér fel Kanadában az őslakos nők és lányok nagy száma ellen elkövetett erőszak, gyilkosság a hetvenes évektől kezdődően – állapította meg egy országos bizottság, amelyet a liberális ottawai kormány állított fel nem sokkal 2015-ös hivatalba lépése után. Justin Trudeau miniszterelnök kedden bejelentette, hogy kormánya elfogadja a bizottság megállapításait.

Ruandában a népirtás 25. évfordulójára emlékeznek

Franciaország szerepe a történtekben – így a Habryarimana elnöknek 1990 és 1994 között nyújtott katonai támogatás mértéke és népirtást kiváltó merénylet körülményei – máig vitatottak.

Életfogytig börtönben marad Radovan Karadzsics

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Radovan Karadzsicsot — most már jogerősen —, súlyosbítva ezzel a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet.

A piactér betonja

Még ma is sokan vannak, akiknek a Délvidékről, Bácskáról, Újvidékről a „hideg napoknak” nevezett időszak: 1942 januárja jut eszükbe.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.