Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: nevelés

16 cikk 1/2 oldal

Tanterv és tanítás

Elgondolkodva az új Nemzeti alaptanterv betűin és a körülötte forrongó vitán – nemzeti vagy liberális a helyes irány –, fontos, hogy kellő hangsúlyt kapjon a nevelés kérdésköre.

A gyerekek digitális eszközhasználatát kutatják az ELTE-n

A gyerekek digitális eszközhasználatáról készült kutatás az ELTE-n több mint ezer szülő megkérdezésével. A felmérés szerint a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket, így már a kétévesek fele kütyüzik. A kutatók megállapításai között szerepel az is, hogy a szülők személyes példája is hatással van a gyerekek digitális eszközhasználatára: ha egy gyerek azt látja, hogy a szülő folyton mobilozik és érzelmileg fontos számára a telefon, akkor a gyerek is fontosnak tartja majd és többet fog foglalkozni vele.

Közös nevező a fiatalságnak

A cél, hogy a nevelés eszközeivel, az oktatási rendszerben bemutatva, illetve tematikus programokkal, honvédelmi táborokkal, mentorálással a hazaszeretet legyen fiatalok a közös nevezője – mondta.

Hét perc figyelem naponta

Otthonról kapott belső tartás hiányában a fiatalok nem az értelmes munkában és a jó emberi kapcsolatokban keresnek megoldást az életükre, hanem italban, drogban és örökös bulizásban.

Luxuspokol a kincstár körül

Ha összefoglaljuk a nyelvünkbe épített fontos magyar tulajdonságokat, szembeötlik a kedély és az ötletesség, ami tanulékonnyá, derűssé és eszessé teszi a magyarokat.

Alapértékek a nevelésben

Simicskó István tájékoztatása szerint az első öt vidéki honvédelmi sportközpontra már kiírták a kivitelezői közbeszerzést, az építkezések ősszel kezdődhetnek meg.

Mese

John Locke angol filozófus váltig állította: a csecsemő lelke tiszta lap – tabula rasa –, és a lapot majd a gyermek tapasztalatai írják tele, az, amit lát, hall, érez.

Több mint félmilliárd forintból épül óvoda Egerben

Félmilliárd forintot meghaladó összegből száz gyermek befogadására alkalmas óvoda épül Egerben, az év elején kezdődött kivitelezés várhatóan még idén befejeződik – tájékoztatta a megyeszékhely polgármestere szerdán az MTI-t.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …