Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 11., hétfő, Márton napja

Címke: nyelvvizsga

31 cikk 1/4 oldal

Továbbra is előnyt jelent a nyelvvizsga

Középfokú nyelvvizsga nélkül igen, de emelt szintű érettségi nélkül nem lehet bejutni 2020-tól a felsőoktatásba — közölte szombaton Schanda Tamás államtitkár.

A szaktárca sem követelne nyelvvizsgát

Egyre valószínűbb, hogy elhalasztják a felsőoktatási felvételi 2020-as szigorítását, a szakmai javaslatok alapján ugyanis most már az ITM is hajlik a követelmények enyhítésére.

Ismét terítékre került a nyelvvizsgaszigor

Hajthatatlannak tűntek eddig a döntéshozók a felsőoktatási felvételi 2020-as szigorítása kapcsán, most mégis újrakezdődött a párbeszéd a középfokú nyelvvizsga felvételi követelménnyé tételéről.

Segítség a fogyatékkal élő diákoknak

A felvételi szigor életbelépése után is megkapják a kedvezményeket – így akár a középfokú nyelvvizsga alóli felmentést is – a fogyatékkal élő hallgatók.

Változnak a felvételi pontok

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől.

Rá kell kapcsolni a nyelvtanulásra

Bajban lehetnek egyes szakok indításával az egyetemi és főiskolai tanszékek, ha a felvételizők nem hajtanak rá a nyelvtanulásra.

Extra támogatások a köznevelésben

Az utóbbi években egyre bővült azoknak az iskolai és iskolán kívüli programoknak a köre, amiért a szülőknek már nem kell a zsebükbe nyúlniuk.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …