Hamis nyelvvizsgával akarta kijátszani a rendszert

A trükköző nőt az ügyészség felfüggesztette.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 01. 15. 13:45
null
Szigetszentmiklós, 2020.április 8. Egy tükörben tükrözõdnek a különbözõ nyelvû szótárak és nyelvkönyvek, valamint egy nyelvvizsga bizonyítvány egy egyetemista otthonában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal szerzett PhD-fokozatot egy nő, a Győri Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott – tájékoztat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A nő egy doktori iskola hallgatója volt, ahol 2016-ban, az abszolutórium megszerzése után megindította a fokozatszerzést is. A doktori disszertációt azonban addig nem lehetett védésre bocsátani, amíg a jelölt be nem csatolta, hogy a jelentkezéskor már meglévő nyelvvizsgáján felül további egy élő nyelvből legalább alapfokú, C típusú nyelvvizsgát szerzett.

A gyanúsított ezért 2018 őszén elküldött a doktori iskolának egy német nyelvű, alapfokú, C típusú nyelvvizsga-bizonyítványt, majd a doktori disszertáció védésére került sor, melyet követően a nő 2019 tavaszán PhD-fokozatot szerzett.

A nyelvvizsga-bizonyítvány azonban hamis volt,

így a nő hamis magánokirat felhasználásának vétségét követte el.

Az ügyészség a tettét beismerő elkövetővel szemben feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, a felfüggesztés időtartamát jelentő egy év eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.