Mutatjuk, mennyivel emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2023. 12. 07. 11:24
Fotó: FOTOFORSTER Forrás: FB/ Nagy-Vargha Zsófia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a harmincötödik életévüket vagy harmincöt évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csedben, gyedben vagy gyesben részesülnek, valamint azok a nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyedet kapnak.

A támogatás a teljesített első sikeres komplex középfokú (B2), felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsga, vagy első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjára vonatkozik.

Nagy-Vargha Zsófia közölte azt is, hogy az összeg a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül igényelhető a Magyar Államkincstárnál.

A 2018. januárjától elérhető támogatást eddig már több mint 170 ezer nyelvvizsgázó igényelte csaknem hatmilliárd forint értékben írta a helyettes államtitkár.

Borítókép: Nagy-Vargha Zsófia (Forrás: Facebook/ Nagy-Vargha Zsófia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.