Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja

Címke: Nyugat-Európa

36 cikk 1/4 oldal

Viszályimport Európában

Bár nyugaton sokszor nem tesznek különbséget az állampolgárság és a nemzetiség között, a valóságban az útlevél megszerzése, esetleg szimplán az új hazába költözés nem jelenti az identitás teljes átalakulását.

V4-ek magasabb fokozatban

A V4-együttműködésből ma egy visegrádi egyetem kétségkívül hiányzik. Nemcsak hogy komoly versenytársa lehet a Soros-­féle Közép-európai Egyetemnek, de más vezető nyugati alma matereknek is.

Felzárkóztatás brüsszeli ellenszélben

Az elmúlt kétszer 15 év fő tanulságai öt pontban foglalhatók össze. Ha ezeket szem előtt tartjuk, támpontul szolgálhatnak a következő évtizedekhez.

Rendőröket öltek a bevándorlók

A magyar kormány 2015 óta megfelelően reagált a fenyegetésre, ezért élhetünk biztonságban. Nyugat-Európában inkább homokba dugták a fejüket és nem tettek semmit.

Húszezer euró az európai álom

Ha most egy elnagyolt számítást végzünk, akkor azt mondhatjuk, hogy egy Afganisztánból útra kelő migráns minimum 10-15 ezer eurót fizet ki az embercsempészeknek, mire eléri Nyugat-Európát.

Sorsdöntő öt év vár Európára

Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.

Összeomlófélben a Nyugatra jellemző politikai stabilitás

Nyugat-Európa egyre több országában válik szinte lehetetlenné a kormányalakítás: a középre sodródott jobb- és baloldali pártok gyakran még kínkeservesen megszült koalíciók révén is törékenynek bizonyulnak.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …