idezojelek

Nyugati keresztény egyházak a félhold szolgálatában

Európa keresztény vagy muszlim lesz. Nincs harmadik út.

Deme Dániel avatarja
Deme Dániel
Cikk kép: undefined

Egy nappal a három halálos áldozatot követelő solingeni késelés után egy csoport iszlamista a nürnbergi katedrális főbejárata előtt lengette fekete, halált hirdető zászlóját. A kapuk zárva voltak, keresztény hívek nem imádkozhattak istenükhöz azon a helyen, ahol ezt hatszázötven éven át, naponta tették, nehogy megzavarják az „Allahu akbar!”-t ordibáló csoportot. Szomorú: a templom papjai sem találtak kellő bátorságot magukban arra, hogy elküldjék ezt a csőcseléket, máshol hirdesse gyilkos ideológiáját, amely minden elemében szöges ellentétben áll a krisztusi tanokkal.

Az pedig még tragikusabb, hogy elsősorban nem a vallási fanatikusok erőszakos reakciójától féltek, hanem saját egyházi feletteseik és a mindenható szélsőbaloldali politikusaik bírálatától. 

Érdemes felidézni azt a történelmi tényt, hogy a nürnbergi Frauenkirche egy zsinagóga romjaira épült 1350 után, amelyet egy véres pogromot követően IV. Károly építtetett. Ennél a pontnál nehéz megfékezni képzeletünket, hogy az ne vetítse elénk a történet valószínűleg következő, tragikus állomását, amikor ezen a sok szenvedést látott helyen majd újra ledöntik egy vallás jelképeit, hogy helyükre újat emeljenek. Dávid-csillag és kereszt után most félholdat. Azzal a különbséggel, hogy a jelen paradigmaváltás elszenvedői nem áldozatok, hanem ennek aktív és lelkes résztvevői. Az evangélium progresszív eszmék irányába való torzításával egyes egyházi képviselők aktívan hozzájárulnak Európa erőltetett iszlamizációjához és a keresztény hit halálához.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Európa minden országában, ahol baloldali kormányok felügyelete alatt erőltetett iszlamizáció zajlik, az egyházak sajnos átlagon felüli buzgalommal veszik ki részüket a társadalom keresztény gyökereinek elvágásában. Így Londonban is, a Westminster-apátság előkertjében számos alkalommal láthattak már az ámuló turisták radikális muszlim csoportokat a fűre térdelve imádkozni, mintha a legtermészetesebb dolog lenne egy keresztény fogadónemzet legszentebb imahelyét spontán berendezni saját idegen vallásuk kénye-kedve szerint. Iszlámábádban vagy Kabulban nyilván hasonló megértéssel fogadnák a keresztény térítőket a mecseteik udvarán, ha azoknak épp misézni szottyanna kedvük... 

Nem szükséges ecsetelni, hány migránscsempész hajót pénzeltek eddig német egyházak, hány helyen etetik a betolakodókat keresztény csoportok, vagy felidézni, hogy például a canterburyi érsek istenkáromlásnak nevezte az „iszlamofóbiát”, bármi legyen is az. Ezek jól ismert tények.

De az általános vallási tolerancia leple alatt nyugati keresztény vezetőink is hozzájárultak ahhoz, hogy ma az iszlám minden más vallás feletti különleges státust élvezzen Európában, ami mentesíti a nevében elkövetett barbárság minden felelőssége alól.

Odáig süllyedt a dolog, hogy Európa-szerte a szószékekről nemcsak keresztény jelképekbe csomagolt, romantizált és naiv multikulturalista propagandát hallunk, de a globalista baloldalnak behódolt egyház aktívan részt vesz azok kipellengérezésében és elhallgattatásában, akik felemelik szavukat az európai népességcsere ellen. Lefasisztázza, szélső-jobboldalinak titulálja azokat, akik ragaszkodnak európai, keresztény identitásukhoz, és aktívan ellenállnak az idegen, sokszor ellenséges kultúrákból származók erőszakos betelepítésének. Ahelyett, hogy az evangéliumot hirdetnék a politikusaik által elárult nyugati híveknek, aktívan részt vesznek a megfélemlítésükben. Egy mai nyugat-európai kereszténynek így nincs hova fordulnia, ha vigaszt keres a mindent elárasztó keresztény-, fehér-, és családellenes propaganda ellen. 

Az egyház és az állam szétválasztása eredetileg arra volt hivatott, hogy megszüntesse e szimbiózisból származó visszaéléseket, és társadalmainkat az alkotmányos berendezkedés felé indítsa el. Most már elmondhatjuk: az ehhez az elkülönítéshez fűződő remények nem váltak be. A nyugati technokrata apparátus által irányított állam bekebelezte az egyházakat, élükre pedig olyan engedelmes bábokat ültetett, akik az evangélium helyett egyfajta „társadalmi béke” hirdetői lettek. Ezek addig relativizálták saját hitüket és értékeiket, amíg vallásuk egy lett a sok közül az európai olvasztótégelyben.

Teológusként nehéz ezt kimondanom, de a szivárványos zászlókkal, antirasszista szlogenekkel teleaggatott templomok mára csupán paródiái annak az erőnek, amely a Római Birodalom romjain képes volt felépíteni az európai civilizációt. 

A tanulság az: állam és egyház szétválasztásának kevés köze van a visszaélések megfékezéséhez. A valóságban az egyház akkor működik küldetésének és természetének megfelelően, ha hű marad a krisztusi tanokhoz. Ezzel szemben az egyházak lebutították magukat egyfajta jótékonysági szervezetté, egyenlőséget hirdető kulturális mozgalommá. A kordivattal összeegyeztethetetlen valós krisztusi tanokért szégyellik magukat, míg a divatos gyökértelen műerkölcsiséget mohón örökbe fogadják. Teljesen érzéketlenek lettek a már tömeges méreteket öltő szenvedés és elnyomás iránt, amely ellepte a bevándorlástól megroppant nyugati társadalmakat.

Kényes téma, de Közép-Európa keresztény egyházainak kötelezettségük van nyugati testvérgyülekezeteik felé, hogy emlékeztessék őket, mi az evangélium eredeti üzenete, és persze arra is, mi nem az. Ez áldozatokkal is járna, mivel sok esetben anyagilag függenek nyugati partnereiktől, és volt rá példa, hogy ezt azok megvonták, ha a pénzzel nem fogadtuk el a mellé borítékolt korszellemet is. Többször adódott sajnos arra is példa, hogy Nyugaton a szószékről is ócsárolták hazánkat amiatt, mert ragaszkodik keresztény gyökereihez. De tévednek azok, akik azt hiszik, hogy a posztkeresztény korban majd létrejön egy igazságos, felvilágosult rendszer, amelyet a tudomány és a racionalitás alapelvei vezérelnek, és Istent majd egyetemi vitafórumokon megszavazott erkölcsiséggel helyettesítik. Európa keresztény marad vagy muszlim lesz. Nincs harmadik út; eszerint alakítsuk elvárásainkat egyházaink felé is.

A szerző a Hungary Today főszerkesztője

Borítókép: Gyertyák és virágok az augusztusi solingeni merénylet helyszínén. Késő bánat. (Fotó: NurPhoto / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.