Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja
HÍR TV – Publi CaféSzivárványkoalíciók vihar előtt.

Címke: ökoszisztéma

6 cikk 1/1 oldal

Feltámad a korábbi élővilág

Észak-Ausztráliában a vízibivalyok csökkentik a bozóttüzek gyakoriságát és súlyosságát. Észak-Amerikában a vadon élő musztángok hasonlóan viselkednek, mint a kontinensről 12 ezer évvel ezelőtt kihalt lovak.

A fenntartható gazdálkodás megőrzi az ökoszisztémát

Az ökológiailag fenntartható erdőgazdálkodás során az erdő ökoszisztémája a fakitermelés után is megmarad – hangsúlyozta Ódor Péter, az Ökológiai Kutatóközpont munkatársa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Elkészült az ország ökoszisztéma alaptérképe

Balczó Bertalan kiemelte, hogy az alaptérkép többek között illeszkedik az európai szintű ökoszisztéma térképhez, illetve alapot ad az ökoszisztéma-szolgáltatások becsléséhez.

Csigavér

Az ausztrál hatóságok visszafordítottak egy hajórakomány Mercedest, mert harminc csigát találtak a fedélzeten. Az ausztrálok szigorúak, megválogatják, kivel akarnak együtt élni.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …