Átvenné a Veres Péter Gimnáziumot a Milton Friedman Egyetem

Átvenné a Milton Friedman Egyetem az ország egyik legjobb gimnáziumának tartott Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot.

2024. 03. 07. 20:28
Facebook/ Kiss László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átvenné a – Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által fenntartott – Milton Friedman Egyetem az ország egyik legjobb gimnáziumának tartott Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot, erről tegnap levélben értesítette a diákok szüleit az intézmény. Mint írták, a tankerületi központ jövő szerdán tart értekezletet, ahol „ismertetik a tudnivalókat”, a szülői munkaközösség pedig március 24-ig véleményezheti az ügyet.

A Magyar Nemzet megkereste Schottner Krisztinát, a Milton Friedman Egyetem rektorát, aki azt mondta: ha a Milton Friedman Egyetem átvenné a III. kerületi gimnázium, valamint a Zipernowsky Károly Általános Iskola fenntartói jogát, az előnyös lenne a szakmai munka és a környék fejlődése szempontjából. Kiemelte, hogy az átvétel esetén mindkét intézmény változatlanul működne tovább, és tandíjat sem kellene fizetni.

A III. kerületi önkormányzat közleményben tudatta: semmilyen olyan átszervezést nem támogatnak, ami nem élvezi a teljes közösség támogatását. „Minden fenntartóváltás kizárólag a szülői közösség, a diákönkormányzatok és a pedagógusközösség egyöntetű támogatásával lehetséges” – tették hozzá.

Borítókép: Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.