Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: OKSZ

104 cikk 1/11 oldal

A tudatos költekezés virágkorát éljük

Százmilliárdokkal többet költött az első fél évben a lakosság vendéglátásra, turizmusra és szórakozásra, vagyis kényelmi és luxusszolgáltatásokra, mint tavaly.

Nehezen bírták az áruházak a hosszú hétvégi rohamot

Akadozhatott a Spar-áruházak központi áruellátása az augusztus 20-i hosszú hétvégén, emiatt több üdülőövezeti településen alapvető élelmiszerek hiányoztak az üzletlánc egységeiből.

Élnek a támogatásokkal a családok

Sok családban takarékoskodnak az állami támogatásokhoz szükséges önerőre, illetve a hosszabb távú beruházásokra – legyen szó a babaváró hitelről, vagy például az otthonteremtési kedvezményekről.

Nyári üzemmódban a lakosság fogyasztása

A július és az augusztus a vendéglátóiparban jelent csúcsidőszakot, ami nem csupán a városi éttermekben, hanem például a tóparti büfékben is érezteti hatását.

Spórolás a támogatásra várva

A lakosság egy része visszafogta a költekezést májusban a várható kedvezményes lehetőségek hírére. A családok tervezni kezdtek a nagyobb beruházást jelentő lakás- vagy autóvásárlás előtt.

Áremelést hoz a munkaerőhiány

Felgyorsulhat az árak emelkedése július­tól: óriási versenykényszerben vannak az áruházláncok és a kisebb boltok is, mert kevés a megfelelő kiszolgáláshoz szükséges munkaerő.

Pünkösdkor is megtelnek a szállodák

Útnak indulnak a magyarok a pünkösdi hosszú hétvégén is: a nagy többség a szállodában, nyaralóban töltött pihenést, a szabadidős programmal egybekötött belföldi kikapcsolódást választja.

Folyamatosan javul az életszínvonal

Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 8,5 százalékkal, a naptárhatástól megtisztítva 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Milliárdos többletköltés húsvétkor

A napi friss fogyasztási cikkek mellett tartós élelmiszereket, iparcikkeket is kínáló hiper- és szupermarketek erős látogatottságra számítanak ma, akárcsak nagyszombaton.
104 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.