Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: Open Arms

7 cikk 1/1 oldal

A tengerbe ugrottak a várakozó migránsok

Az Open Arms már 19 napja vesztegelt mintegy száz menedékkérővel a fedélzetén, arra várva, hogy kiköthessenek, bár Róma lezárta a határait a migránsokat mentő hajók előtt.

Spanyolország engedélyezi az Open Arms kikötését a partjainál

A spanyol kormány vasárnap bejelentette, engedélyt ad az Open Arms nevű spanyol civil hajónak, hogy kikössön a partjainál. A hajót működtető segélyszervezet viszont közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, mert tekintettel a „szélsőséges humanitárius vészhelyzetre”, a fedélzeten tartózkodóknak azonnal partra kellene szállni.

Robbanásközeli a helyzet az Open Arms migránshajó fedélzetén

Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter szombat délután Giuseppe Conte kormányfőnek küldött és nyilvánosságra hozott levelében azt írta: „akarata ellenére”, de a miniszterelnök kérésére engedélyt ad arra, hogy a 18 évesnél fiatalabbak elhagyhassák az Open Armsot, és partra szállhassanak Olaszországban.

Növekszik a migránsmentő földközi-tengeri flotta

A nemzetközi jog szerint egy ország felségvizeire mentési szándékkal nem léphet be idegen ország hajója. Ugyanakkor minden hajónak kötelessége megmenteni a veszélyben lévő embereket.

Az ügy

Richard Gere megjelenésével emelték a tétet, ő sokkal többet számít, mint egy egész hajónyi migráns, ha ő mondja, nyissák meg a kikötőket, akkor annak igazán súlya van.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.