Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 2., csütörtök, Áron napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Címke: pálinka

9 cikk 1/1 oldal

Erősödik az igény a házi pálinkára

Az elmúlt években összesen 26 ezer főzőberendezést vásároltak a házi pálinkára vágyók, a készülékek tulajdonosai pedig tavaly a korábbinál harminc százalékkal több párlatot állítottak elő otthonukban.

Pálinkákat vizsgált a Nébih

Nincs baj a hazai főzdékben készülő pálinkák minőségével – kisebb hibáktól eltekintve –, a kereskedelemben és a vendéglátóhelyeken is az előírásoknak megfelelő párlatok kaphatók.

Egyre keresettebbek a párlatot készítő bérfőzdék

Majdnem másfél millió liter ötvenfokos pálinkának megfelelő italt készítettek az év első felében a bérfőzdék azoknak, akik elvitték a cefréjüket az ország félezer hivatásos párlatkészítőjének valamelyikéhez.

Díjazták a legkiválóbb pálinkákat

Az Agrárminisztérium még 2014-ben indította el a Nemzeti Pálinkakiválósági Programot, amelynek célja, hogy a magyarországi minőségi pálinkákat megismertesse bel- és külföldön egyaránt.

Bojkottálják az adómentes pálinkafőzést

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a Varga Mihály megerősítette: a tagállamok többsége egyetért abban, hogy a pálinka otthoni előállítása adómentes legyen, mennyiségi korlátozások mellett.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …