Az eredményhirdetések délutánját tartották szombaton a Gyulai Pálinkafesztiválon – írja a beol.hu. Kihirdették az Év Pálinkás Bonbonja és a Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny eredményeit is, így kiderült, melyik a legjobb pálinka a különböző kategóriákban, és amelyek a legkiválóbb bonbonok.

Az idei Brillante – Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre 1238 minta érkezett, és a zsűri döntött, hogy melyik kategóriában, melyik a legjobb pálinka. A megmérettetésre három kategóriában nevezhettek, a bérfőzetők, a magánfőzők, illetve a kereskedelmi főzdék pálinkáit és párlatait várták.
A legjobb kereskedelmi pálinka a Sáppusztai Pálinkafőzde 2024-es cigánymeggypálinkája lett, míg A legeredményesebb kereskedelmi főzde elismerést ugyancsak a Sáppusztai Pálinkafőzde érdemelte ki.
Különleges kategóriákban is hirdettek eredményt, így kiválasztották az Év Pálinkás bonbonját is. Itt a zsűrinek 143 desszert közül kellett választani, négy különböző kategóriában. Krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonból 51 nevezés érkezett, cseresznyepálinkával (bármilyen fajtájú nemes cseresznye, vagy vadcseresznye) készült kézműves bonbonból pedig 27. Minőségi magyar párlattal készült kézműves bonbonból 34 érkezett. Az év pálinkás bonbonja a gyulai Kis Kézműves Kft Luxus Fúzió fantázianevű libamájas fügepálinkás bonbonja lett.
Ha szeretné tudni, hogy melyik lett a közönségdíjas bonbon, vagy hogy milyen kategóriákban hirdettek még eredményt, elolvashatja a beol.hu cikkében, ide kattintva.