Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 13., péntek, Luca, Otília napja

Címke: Petőfi Irodalmi Múzeum

29 cikk 1/3 oldal

Feltárták az ütközet gócpontját

Ádáz küzdelem volt 1849. július 31-én Józef Bem és Lüders orosz tábornok csapatai között, amit érdemes részletesebben megismerni a Ki mondaná, hogy e hely csatatér? című tárlaton.

A nemzet művészeivel bővült a Digitális Irodalmi Akadémia

A nemzet művészeinek felvételével harminchat főre emelte létszámát a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA), ezzel a döntéssel Czakó Gábor, Dobai Péter, Kalász Márton, Kiss Anna, Tornai József és Tőzsér Árpád váltak a testület új tagjaivá.

Új szerzeményekkel bővült a Petőfi Irodalmi Múzeum

Új szerzeményekkel, közte Nemes Nagy Ágnes tanulmánykézirataival, Mándy Iván karosszékével és Kassák Lajos személyes dokumentumaival bővült idén a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) tárainak gyűjteménye.

Egy kitérők tarkította pálya

Megújult a „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyet 2011 óta félmillióan láttak.

Ki is volt Szabó Magda valójában?

Erre a kérdésre keresi a választ a Magda, a Szabó című színházi est, amelynek ősbemutatóját szombaton tartják a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Tony Abbott: Magyarország példa Európának

Az államoknak joguk van maguknak dönteni arról, hogy kit és milyen feltételek mellett engednek be az országba – utalt John Howard szállóigévé vált migrációs tézisére a volt ausztrál kormányfő.

Itt bőven van mit megmutatni

Szilágyi Judit tudása és kreativitása köszön vissza az országon belül és határainkon túl is számos településre eljutó mozgó kiállítások, a Nyugat- és az Arany-busz tárlataiban is.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …