Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: putyin

67 cikk 1/7 oldal

Megszűnhet az orosz kormánypárt

A párt a kormánykörök által még 2011-ben létrehozott társadalmi mozgalommal, az Összorosz Népi Fronttal olvadhat egybe.

Lecserélik Oroszországot a belarusz címeren

Megújítja állami címerét Belarusz: Oroszország helyett Európa lesz a rajta lévő térképen. Az időzítés nem véletlen – ez üzenet Moszkvának, hogy nem engednek a nemzeti szuverenitásból.

Sovány eredmények

Az aktív fegyveres fázis lezárult, de a két ukrán megye területének egy része továbbra is a szeparatista erők ellenőrzése alatt áll.

Zelenszkij és Putyin egy újabb normandiai találkozó előkészítéséről beszéltek

2019. december 9-én három év után újra találkoztak a normandiai négyek, azaz Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország vezetői Párizsban, ahol négyszemközt is tárgyalt egymással Zelenszkij és Putyin. A résztvevők abban állapodtak meg, hogy négy hónap múlva egy újabb normandiai csúcstalálkozót tartanak.

Egyezmény van, eredmény nincs

Kelet-Ukrajna továbbra is a szakadárok kezében van, a kialakult helyzet a 2015-ös állapotokat tükrözi. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa orosz kérésre kedden tárgyalja az ügyet.

Energiaárak és integráció a fókuszban

Mint ahogy a héten beszámoltunk róla, Moszkva ez évtől emeli az energiahordozók árát Minszknek, ami éles vitákat gerjesztett a két ország között.

Minszk Európára és Amerikára is kacsingat

Lukasenka keresi a lehetőséget, hogy Kazahsztántól, Azerbajdzsántól, Norvégiától vagy akár Amerikától vásároljon energiahordozókat, de valójában egyik sem tudna versenyezni az olcsó orosz olajjal.

Rosálás Moszkvában

A 67 éves Putyin két évtizede a Kreml ura, ami Sztálin óta példátlan, de a világpolitika mai főszereplői között sem akad más, aki 1999 óta hatalmon lenne.

Putyin már a jövőre készül

Hatalmának átmentését készíti elő Vlagyimir Putyin, hiszen esze ágában sincs távozni a közéletből – erről szóltak az első szakértői értékelések az oroszországi eseményekkel kapcsolatban.
67 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …