Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: statisztika

152 cikk 1/16 oldal

Egyre kevesebb Erdélyben az aktív dolgozó

A gazdaságilag aktívak, foglalkoztatottak és aktívan munkát keresők összesített létszáma és aránya is csökkenő tendenciát mutatott 2018-ban Erdélyben – derül ki az Erdélystat elemzéséből.

Gyarapodott a legtöbb család ingatlanvagyona

Miközben az áremelkedés ebben az időszakban öt százalék körül alakult, a nettó vagyon 44 százalékkal, az egy családra jutó nettó vagyon 48 százalékkal lett nagyobb.

KSH: 2,0 százalékkal nőtt a vendégforgalom februárban

Februárban 2,0 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,3 százalékkal, a belföldieké 0,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Budapest-központú a legtöbb beruházás

A vállalkozássűrűség Budapest után Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Zala és Békés megyében volt a legmagasabb, a legalacsonyabb pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Nógrád megyében.

KSH: 4,8 százalékkal nőtt a GDP tavaly

Tavaly a negyedik negyedévben a GDP a nyers adatok szerint 5,0, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.
152 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.