Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: színház

101 cikk 1/11 oldal

A tragika, aki nem volt gyermek

A ma 170 éve született Jászai Mari ellentmondásos alak. Rettenetes, kényszerű kalandoréletet élt, miközben elemi vágy hajtotta a színpad felé.

Ne csináljunk mindenből problémát

Végre egy igazán élvezhető, életszerű és sok bölcsességet tartalmazó kortárs színdarab, ráadásul nem is valami nyugatról megvásárolt szövegkönyv alapján készült, hanem egy magyar szerző műve.

A közös kín demokráciája

Harag György örök gyötrelemben is Tündérkertnek tekintette a színházat, mert a szabadságot álmodhatta benne. Szabadsághiányos létünkben a szenvedő ember lelkét és igazságát kutatta.

Meséld el a fiaidnak

Zelei Miklós Vendégség című drámáját négy etűdre bontva adják elő a Rózsavölgyi Közösségi Házban, és minden etűdöt elemző beszélgetés követ majd.

Dráma a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

A színészkedés, a zene vagy a rendezés iránt érdeklődő fiatalokat igyekszik a pedagóguspálya felé vonzani új tanárképzésével a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Az jár jól, aki egyedül alszik

Házasságok egy jelenetből – mondhatnánk a Kecskeméti Katona József Színház Ruszt József Stúdiószínházának előadásáról, amelyben Ingmar Bergman legtöbbet játszott darabját.

Salgótarjánban elevenen él Zenthe Ferenc kultusza

2012-ben a Kossuth-díjas színművész nevét őrző színtársulatot alapítottak, azóta a színház közel kétszáz előadást jegyez, és a Vidéki Színházak Találkozóján már két alkalommal elismerték munkáját.

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte a magyar kultúra napját.
101 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …