Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 15., vasárnap, Valér napja

Címke: trianon

62 cikk 1/7 oldal

Bukarestet nem érdekli a trianoni szerződés

Felesleges hergelés csupán az a szociáldemokrata kezdeményezés, amely egyfajta ünnepnappá nyilváníttatná június 4-ét – fogalmaztak román értelmiségiek.

Sisyphus sziklájától Trianonig

János vitéz, Fehérlófia, az ember és az egész ország tragédiája. Aki körbejárja a Jankovics Marcell alkotásaiból nyílt kiállítást úgy, hogy semmit sem tud a kiállító művészről, az is érteni fogja.

Konfliktusveszély Romániában

A százéves Trianon apropója sok politikus számára igazi csemege. Lásd a szociáldemokrata Titus Corlățean ötletét a trianoni döntés egyfajta új ünneppé nyilvánítására.

Bukarest ünneppé nyilváníthatja Trianont

Az RMDSZ frakcióvezetője szerint a tervezet sértő a romániai magyarság számára, és szembemegy minden olyan törekvéssel, amely a többség és a magyar közösség békés együttélését szolgálja.

Ez gyenge volt, Olivio!

A kissé hebegve előadott szózat lényege az akart lenni, hogy a Trianon-tragédia centenáriumán a magyarságnak együtt kellene örvendeznie a belőle területeket kiharapó utódállamokkal.

Elkerülhettük volna Trianont

Egy feszült történelmi thriller forgatókönyvének is beillik a doberdói hős, katonai szakíró, Lukachich Géza altábornagy könyve, amely a jelenünkre is rengeteg tanulsággal szolgál.

Frusztrációk egy focimeccsen

Száz év távlatából még mindig hangos dühvel próbálják túlkiabálni lelkiismeretüket, maguknak is magyarázni az igazságtalanságot.
62 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …