Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 19., szombat, Vilhelmina napja
HÍR TV – Troll:Belénk égett a 2006-os őszödi beszéd

Címke: Türingia

15 cikk 1/2 oldal

Járványveszély tetézte a türingiai drámát

Rémforgatókönyvekkel készültek a türingiai tartományi kormányfő mai megválasztására, miután egy hónapja egyszer már országos botrányt váltott ki a szavazás.

Nagy a tülekedés a CDU elnökségéért

Miközben a türingiai fejlemények továbbra is hullámokat vetnek, a pártok már a vasárnapi hamburgi voksolásra, az idei év egyetlen tartományi választására készülnek.

Merkel még a kormánybiztost is lemondatta

Jelentések szerint Christian Hirte – aki a CDU türingiai alelnöke – tüntetőleg üdvözölte Kemmerich megválasztását Türingiában.

Egyre mélyebbre zuhan a CDU

Előrehozott választások helyett újabb miniszterelnök-választást tarthatnak Türingia tartomány parlamentjében, ahol a bevándorlásellenes AfD miatt országos szintű politikai válság alakult ki.

Türingia felbolygatta az országot

A választópolgárokat nem lehet annyiszor az urnák elé szólítani, ahányszor nem jó az eredmény – tudatta tegnapi közleményében a német Kereszténydemokrata Unió türingiai szervezete.

Három párt sem elég a türingiai kormányhoz

A tartományi választások azt a helyzetet eredményezték, hogy a Türingiában eddig hatalmon lévő koalíció nem szerzett elég mandátumot az erfurti parlamentben ahhoz, hogy ismét többséget alkosson.

CDU-koalíció az AfD-vel?

Michael Heym CDU poltikus szerint nem szabad előzetesen kizárni, hogy a kereszténydemokraták az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű radikális párttal, valamint az FDP-vel közösen kormányozzanak.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …