Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett napja
HÍR TV – Troll:A meggyilkolt fiatalok szót sem érdemeltek

Címke: ujgurok

7 cikk 1/1 oldal

Átadták az Európai Parlament Szaharov-díját

Átadták szerdán Strasbourgban a gondolat és véleménynyilvánítás szabadságáért folytatott küzdelem elismerésére létrehozott Szaharov-díjat. Az Európai Parlament az idén Ilham Tohtinak ítélte oda a kitüntetést, amelyet a Kínában évekkel ezelőtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt ujgur kisebbségjogi aktivista helyett lánya, Dzsoher Ilham vett át.

Az ujgurkérdéssel támadja Kínát Washington

Ezúttal a Kínában élő kisebbség, az ujgurok védelmében fogadott el jogszabályt az amerikai törvényhozás alsóháza. Kijelenthető, hogy az emberi jogi kérdés látványosan visszatért az amerikai külpolitikába.

Sokan kérik az ENSZ-t, hogy foglalkozzon a kínai ujgurok ügyével

Tizenhét civil szervezet fordult hétfőn azzal a kéréssel az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához (UNHRC), hogy rendeljen el vizsgálatot a körülbelül egymillió ujgur ügyében, akiket jelentések szerint átnevelő táborokban tartanak fogva az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …