Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja

Címke: Venezuela

307 cikk 1/31 oldal

Maduro a kormány teljes átalakítására készül Venezuelában

Kormányának „mélyreható átalakítását” tervezi Nicolás Maduro venezuelai elnök – közölte Delcy Rodriguez alelnök vasárnap, miután a latin-amerikai országot a múlt héten napokig tartó áramszünet sújtotta az ellenzékkel vívott hatalmi harc közepette.

Maduro különleges katonai egységet hoz létre az áram- és vízellátás védelmére

Venezuela áram- és vízszolgáltató rendszerének védelmére különleges katonai egység létrehozását jelentette be pénteken Nicolás Maduro elnök, aki ismételten Washingtont, az ellenzéket és a szerinte dollárral pénzelt „terrorista elemeket” tette felelőssé a március 7-én az egész országot sötétbe borító áramkimaradásért.

Az összeomlás szélén Venezuela

Egyre kilátástalanabbnak tűnik a helyzet Venezuelában, ahol az országban meglévő eleve súlyos politikai válságot egyre látványosabban kísérik a gazdasági következmények.

Áram után már víz sincs Venezuelában

A dél-amerikai ország lakosságát hosszú évek óta sújtja az importáruk hiánya, ami az úgynevezett vécépapírválsággal kezdődött, és már az alapvető gyógyszerek is elfogytak a kórházakból.

Az amerikaiak szerint Juan Guaidó ellenzéki vezető lendületben van

Juan Guaidó, az Egyesült Államok által Venezuela ideiglenes államfőjeként elismert ellenzéki vezető lendületben van – állította John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap az ABC televízió politikai vitaműsorában.

Több ezren tüntettek Caracasban a Maduro-rezsim ellen

Mintegy húszezren gyűltek össze szombaton a venezuelai ellenzék tüntetésén a Caracas belvárosában lévő Victoria sugárúton, a rendőrség jelentős erőkkel volt jelen a kormányellenes megmozdulás helyszínén.

Áram nélkül maradt Venezuela nagy része

Áram nélkül maradt csütörtök késő délutántól Venezuela nagy része. A szolgáltató hatóságok állítása szerint szabotázscselekmény okozta az áramszünetet.
307 cikk 1/31 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.