Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: Vuhan

54 cikk 1/6 oldal

Feloldották a vesztegzárat a kínai Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Jelentős segítség volt Vuhan lezárása

Az új koronavírus-járvány kiindulópontjának számító kínai Vuhannak – Hupej tartomány székhelyének – lezárása hatékonyan állította meg az új koronavírus terjedését és jelentős segítséget nyújtott abban, hogy más helyeken is kisebb legyen a fertőzöttek száma a Hongkongi Kínai Egyetem új tanulmánya szerint.

Sikeres a pekingi modell

Vuhanon kívül Hopejben, majd Kína valamennyi részén szigorították a közlekedést, a boltok, irodák nyitvatartását, sőt sok helyen a kijárást is.

Fellélegzett Vuhan

A közép-kínai városban napok óta nem regisztráltak újabb esetet, pedig korábban mintegy hatvanezren betegedtek meg, a vírus több mint háromezer áldozatot követelt.

Információs háború robbant ki

Elfajult a héten a világjárvány körüli nagyhatalmi vita, miután egy magas rangú pekingi diplomata azzal vádolta meg Washingtont, hogy a koronavírust az amerikai hadsereg vitte Vuhanba.

Ázsia túljutott a nehezén

Statisztikák szerint kedd éjfélig Vuhanban mindössze 13 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, a tartomány egyéb részeiről pedig immár hatodik napja nem számoltak be újabb fertőzésről.

Igenis legyőzhető a koronavírus-járvány

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó hálózatelméleti szakértő szerint az emberek közötti érintkezés drasztikus csökkentésével biztosan legyőzhető a járvány.

Bevált a kínai karantén módszere

A hétvégén Giuseppe Conte miniszterelnök is kénytelen volt karantén alá vonni az ország északi felét április harmadikáig. A Vatikánt is elérte a fertőzés.
54 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …