Vuhanban már ezrek buliztak

A város zenei fesztiváljára országszerte mindenfelől érkeztek – a résztvevők többsége maszk nélkül.

2021. 05. 02. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer ember vett részt szombaton egy zenei fesztivál első napján Vuhanban, abban a kínai városban, ahol a koronavírus-járvány közel másfél éve kirobbant.

Bár a világ nagy része még mindig nem tudta leküzdeni a vírust, Kína szinte teljesen visszatérhetett a normál kerékvágásba.

Vuhan, a világjárvány kezdeti gócpontja két hónapos teljes elszigeteltséggel szembesült, amikor felütötte fejét az új típusú betegség, ám azóta majdnem teljesen vírusmentes a város.

Az elmúlt hónapokban pedig az egész ország fellélegezhetett, mivel az esetszámok szinte teljesen visszaestek, és már csak szórványosan jelenik meg a koronavírus Kínában.

Míg tavaly csak online keretek között rendezték meg a vuhani Strawberry zenei fesztivált, idén újra együtt szórakozhat a tömeg, amikor kedvenc helyi énekeseik és zenészeik a színpadra lépnek.

– Tavaly a koronavírus-járványtól szenvedett Vuhan. Nem volt egyszerű eljutnunk odáig, ahol most tartunk: óriási erőfeszítéseket tettünk, és nagy árat fizettünk érte. Így most nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek a fesztiválon

– mondta egy 23 éves vuhani lakos.

A fesztivál szervezőinek képviselője a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy ebben az évben korlátozták a résztvevők maximális létszámát, szombaton mintegy tizenegyezren jelentek meg a rendezvényen. Közülük csupán néhány emberen lehetett maszkot látni, annak ellenére, hogy a résztvevők Kína számos különböző pontjáról érkeztek.

– Ez az első alkalom, hogy részt veszek egy ehhez hasonló kültéri rendezvényen. Nagyon tetszik a hangulat – nyilatkozta egy 29 éves fiatal Hopej tartomány székhelyéről, Sicsiacsuangból, aki abból a városból érkezett, amely év elején még a járvány egyik gócpontjának számított.

A nemzeti egészségügyi hatóság szombati jelentése szerint Kínában pénteken csupán tizenhat új koronavírusos esetet jelentettek, így a járványkitörés kezdete óta 90 671 ember fertőződött meg az országban. Az elhunytak száma változatlanul 4636, közülük sokan Vuhanban éltek. Kínában eddig összesen 265 millió adag vakcinát adtak be a koronavírus ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.