Mutatunk öt szabályt az otthoni számítógépes munkához

Számos előnye mellett a távmunkának vannak buktatói, amelyek beárnyékolhatják a szabadságot és a kényelmet.

2020. 09. 16. 18:57
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta világszerte meglódult a tömeges home office trendje, jelentősen megnőtt a kibertámadások száma is, amelyek igyekeznek kihasználni a sokak számára új szituáció labilitásait.

Okostelefonunkat, tabletünket vagy laptopunkat bárhová magunkkal vihetjük, a mobilitás hozzájárulhat a hatékonyságunkhoz, időt takaríthatunk meg vagy akár segítheti is kreativitásunk kibontakozását. De amellett, hogy élvezzük a kényelmet és a rugalmasságot, fontos, hogy betartsunk néhány szabályt, hogy biztonságban végezhessük munkánkat.

1. A nyilvános net nem jó barát

Akármennyire hívogató is, az ingyenes, szabadon elérhető internetkapcsolat biztonsági szempontból kockázatot jelent. Óvakodjunk a nyilvános hálózatoktól, használjuk inkább telefonunk hotspotját!

2. Biztonságos szállítás

Ruházzunk be egy megbízható laptoptáskába, amellyel munkaeszközünket megvédhetjük az esetleges karcolódásoktól, ütődésektől, szennyeződésektől, ha sokat vagyunk úton.

3. Irány a felhő!

Munkánk során érzékeny, bizalmas adatokat is tárolunk, így fokozottan óvnunk kell ezek biztonságát. Tároljunk minél kevesebb anyagot a laptopon, használjunk inkább felhő- vagy szerverszolgáltatást!

4. Ne legyen a jelszó a jelszó!

Távoli munkavégzés esetén szenteljünk külön figyelmet a jelszóvédelemnek és az adatok osztályozásának, illetve titkosításának! Emellett legyen alap a biztonságos VPN-elérés.

5. A kánikula a laptop ellensége

Bár a nagy melegnek hamarosan vége, jó tudni, hogy a káros napsugarak nemcsak bőrünk, de fontos munkaeszközeink számára is ártalmasak. Sose hagyjuk a laptopot nyáron a tűző napon, sem a kocsiban, mert a forróság károsíthatja az akkumulátort.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.