Számítógépet kaphatnak a hátrányos helyzetű, jól tanuló gyerekek

Járványos időkben még a szokottnál is fontosabb lenne a segítség az elégséges tanulás megteremtéséhez.

Forrás: MW2020. 09. 18. 12:25
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek igényelhetnek 2020-ban is tanulást segítő számítógépet vagy okoseszközt.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 év közötti gyerekek kaphatnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot, tabletet, egyéb okoskészüléket.

A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10–14 év közötti gyermek, akinek két vagy több kiskorú testvére van, a legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a négyest eléri, otthonában pedig nincs megfelelő minőségű számítógép.

A jótékonysági programba felajánlók, támogatók is csatlakozhatnak. A Bohócdoktor.com weboldalról érhető el az informatikai adományozóprogram minden részlete.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: az elmúlt időszakban ötszáznál több eszköz került a Számítógépálom program révén családokhoz, ahol a segítség révén sikeresebbé válik a tanulás, a felzárkózás.

Támogatóinak köszönhetően újabb és újabb gépeket tud a szervezet jól tanuló, szorgos, de hátrányos helyzetben élő családok gyermekeinek juttatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.