Újabb tárhelyekre menthetőek a Facebookos emlékek

Két felhőtárhelybe is átküldhetőek már a fotók és a videók.

Forrás: origo.hu2020. 09. 07. 15:22
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan kezd látszata lenni a nagy techcégek vállalásának, miszerint a felhasználók kényelme és a piaci verseny fokozása érdekében lehetővé kívánják tenni a felhasználók számára az adataik másolatának más szolgáltatásokba való átküldését.

A Facebook idén júniusban aktiválta az első ezzel kapcsolatos fejlesztését, a felhasználók már egy ideje könnyedén átmenthetik a közösségi hálózaton megosztott képeiket és videóikat a Google Fotókba. Most nagy csendben két másik szolgáltatás is betársult mellé, a facebookozók az említett típusú állományaikat már a Koofr és a Dropbox felhőtárhelyekre is át tudják küldeni.

Az új adattovábbítási integrációk jól jöhetnek azoknak, akik a lehető legkényelmesebben szeretnének biztonsági másolatot készíteni a fotóikról és a videóikról, vagy épp a Facebook-fiókjuk teljes törlésére készülnek.

Az adatküldési funkció a Facebook böngészős felületén a [Beállítások és adatvédelem] → [A Facebook-adataid] → [A fényképeid vagy videóid másolatának továbbítása] részben érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.