Két hét üzemidőt ígér feltöltés nélkül a Huawei Watch GT 2 Pro

A Huawei csúcskategóriás okosórája, rengeteg funkciója mellett üzemidejével tűnik ki a konkurensei közül.

Forrás: MW, ORIGO.HU2020. 10. 17. 12:01
Logo of Huawei is seen on the advert in front of the local offices of Huawei in Warsaw
Letartóztatások a távközlési óriásvállalat lengyel székhelyén. Duzzad a nemzetközi botrány Fotó: REUTERS/Kacper Pempel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kipróbáltuk a Huawei legújabb okosóráját, a Huawei Watch GT 2 Prót. A Huawei szeptemberben mutatta be csúcskategóriás okosóráját, amely rengeteg funkciója mellett üzemidejével tűnik ki a konkurensei közül, ugyanis 2 hetes üzemidőt ígér. Lássuk, betartja-e!

Külső, tulajdonságok

A Huawei csúcskategóriás órája már első látásra eleganciát és jól megépítettséget sugall. A Watch GT 2 Pro nálunk járt, nagyobbik verziója fekete kaucsuk szíjjal érkezett, ami jól mutat a sötét, titán óratokkal és a kikapcsolt állapotban egyszerű, fekete óralappal.

Ennek köszönhetően a legjobban talán a visszafogottabb, mutatós számlapok illenek az órához, de ez ízlés kérdése. A zafírüveg óralap minden bizonnyal kevéssé fogja gyűjteni a karcokat, a hátlap kerámiabevonata pedig szintén az ellenállóságát erősíti. Ha már a hátlapnál tartunk, az óra nagy erőssége, hogy vezetékmentes töltési lehetőséggel van ellátva, tehát minden Qi szabványú töltő készülékkel tölthető – akár okostelefonnal is, amiben van ilyen lehetőség.

Fotó: REUTERS/Kacper Pempel

Orvos, edző és asszisztens egy órában

A folyamatos pulzusmérés és a rendellenes szívritmus-figyelés manapság már minden okosórában alap, ezzel az órával még az alvás minőségét, a vér oxigénszintjét és a stresszszintünket is figyelhetjük, utóbbi kettő azért már ritkább szolgáltatás. Az óra figyelmeztet arra is, ha túl sokat ülünk egy helyben, sőt tanácsot is ad, hogy ilyenkor hogyan mozgassuk meg elgémberedett végtagjainkat. A funkciók az egyébként már jól ismert

Huawei Health (Huawei Egészség) alkalmazáson keresztül érhetőek el és szabhatóak testre.A Huawei Watch GT 2 Pro elegáns megjelenése ellenére ízig-vérig sportóra, és ezt bizonyítja az a rengeteg sportfunkció is, amit beállíthatunk rajta: legyen szó versenyszerű sportról vagy csak hobbiról, a Huawei okosórája 96 edzésmódot preferál, olyanokat is, mint például a golf, a snowboard vagy a síelés. A golfmód például elemzi a lendítés sebességét – amit az óra kijelzőjén is visszanézhetünk -, míg a síelőmód figyeli a felhasználó átlagsebességét, a megtett távolságot, az ereszkedést, valamint hangüzenetben figyelmeztet a biztonságra. Természetesen a “közönségesebb sportok” rajongóinak sem kell aggódniuk, sőt ők örülhetnek igazán, ugyanis a készülék többnyire mégiscsak ezeket a sportokat (például a futást, az úszást és a bicajozást) támogatja a legprofibb módon.

A GT 2 Pro működtetéséről a HiSilicon Kirin A1 chip gondoskodik, 4 GB belső tárhely társaságában, amelyen többek között zenéket is tárolhatunk. Az óra rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval is, így akár telefonhívásokat is le tudunk vele bonyolítani, méghozzá nem is rossz minőségben.

A burkolat alatt, a pulzusmérő mellett több egyéb érzékelő is helyett kapott, például gyorsulásérzékelő, légnyomás-érzékelő, környezeti fényérzékelő, giroszkóp és geomágneses érzékelő.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Egy kínai cég tízezer dolgozóját lepte meg luxusmobillal

Rögtön elkezdtek feltünedezni az online piactereken a kettéhajtható Huawei Mate Xs készülékek.

Jó néhány olyan esetről hallottunk már, mikor tömegesen kaptak jutalomként nagy értékű ajándékokat az óriási profitot generáló kínai vállalkozások dolgozói, de még így komoly meglepetést okozott a Tencent legutóbbi akciója.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.