Meglepően gyorsan terjednek a szolgáltató robotok

A járvány még külön indokolttá tette világszerte a bevezetésüket.

Forrás: MW2020. 10. 29. 13:03
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vírus idején Japánban az elszigetelődő emberek körében gyorsan terjed az érzelmi kapcsolatok pótlására szolgáló robotok használata – írja a bama.hu.

Kiemelkedően gyorsan nő a szolgáltató autonóm gépek értékesítése a régióban, különösen az egészségügyi és oktatási célra, valamint az egyszerű munkafolyamatok kiváltására használt eszközök lehetnek népszerűek.

Erről írt a Világgazdaság a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) szolgáltató robotokról készült jelentése alapján.

A koronavírus-járvány a szolgáltató robotok keresletének felfutását okozta, ám az orvosi célú önműködő gépek értékesítése már 2019-ben is 28 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Tavaly több mint 890 cég gyártott szolgáltató robotokat, az értékesítés 32 százalékkal, 11,2 milliárd dollárra emelkedett a szektorban. Mintegy 18,2 millió robotot használtak tavaly a háztartások, ez a szám 2023-ra elérheti a 48,6 milliót, a professzionális célokra használt eszközök 173 ezres száma évente több mint harmadával emelkedhet a következő időszakban.

Az IFR jelentése szerint a szórakoztatóipari robotok száma a tavalyi 4,6 millióról 2023-ra 6,7 millióra emelkedhet.

Így marad biztonságban a neten a gyerek a mostani szünetben is

A Kaspersky szakemberei összefoglalták a szülőknek, milyen online veszélyek leselkedhetnek a gyermekekre, és hogyan segíthetnek nekik biztonságosan használni az internetet. A gyermekek közül sokan valószínűleg felügyelet nélkül használják az internetet – nem csak a járvány, de az őszi szünetben is.

Ők általánosságban jóval kitettebbek a veszélyeknek, mint a felnőttek és az internetes fenyegetések széles skálájának eshetnek áldozatául. Előfordulhat, hogy azáltal, hogy anonimnak érzik magukat, nincsenek tisztában az általuk létrehozott digitális lábnyom következményeivel.

Például személyes információkat tehetnek közzé a közösségi médián – ez lehet kínos személyes pillanatok képeitől kezdve az otthoni címekig vagy a családi üdülési-utazási tervekig – amelyeket nem csak megbánhatnak később, de az offline biztonságukra is veszélyes is lehet.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.