Elforgatható kijelzőt kapott a Lenovo számítógépe

A szokásos fekvő mellett álló tájolásban is használható a panelje.

Forrás: origo.hu2021. 01. 09. 14:14
null
Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán látni említésre méltó koncepcionális fejlesztéseket az egybegépek piacán, azonban a CES 2021 keretében bemutatott Lenovo Yoga AIO 7 üde kivételnek mondható. Az asztali számítógép nagy érdekessége, hogy az alapértelmezetten fekvő tájolású kijelzője bármikor elforgatható 90 fokkal, az álló tájolásban való használat elsősorban bizonyos típusú munkák esetén jelenthet nagy segítséget – írja az Origo.

Fotó: Flickr

A számítógépnek más téren sincs miért szégyenkeznie. A forgatható IPS kijelzője 27 hüvelykes és 4K felbontású, ráadásul a vevők választhatnak egy hagyományos modell, továbbá egy sokkal jobb színhűségű, az Adobe RGB és DCI-P3 színtereket 99%-ban támogató panel között. Az utóbbi természetesen feláras extra, a grafikai munkákat végzőknek érdemes rá beruházniuk.

A gép lelkét konfigurációtól függően AMD Ryzen 5 4500H vagy AMD Ryzen 7 4800H processzor adja, a videovezérlője a kifejezetten erős NVIDIA GeForce RTX 2060, a memóriája 16 GB vagy 32 GB lehet, a háttértárát pedig akár 1 TB-os SSD és 2 TB-os HDD kombó is biztosíthatja.

A teljes cikket és képeket IDE kattintva talál!

Qualcomm chipekre váltanak a kínai Honor mobilok

Iparági források szerint egy ideje már tárgyal erről a két fél. A Honort elvileg már nem sújtják korlátozások. A Huawei tavaly novemberben adta el a teljes Honor márkáját, hogy az tovább működhessen, a Huawei-től függetlenül, és így az amerikai korlátozásoktól mentesen. A Honor elméletileg újra együtt dolgozhat a Qualcomm, a MediaTek és a Samsung vállalatokkal, valamint a Google-támogatást is visszakaphatja.

A Honor V40 lesz az első széria, amit a Honor függetlenként piacra dob, de állítólag ebbe még MediaTek Dimensity 1000+ chip kerül. A Honor és a Qualcomm azonban már tárgyalnak az együttműködésről, és a kínai gyártó Qualcomm lapkákra váltana.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.