Mobilszolgáltatók: maradnak a távoktatási kedvezmények

Közölték: egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti az előfizetők adatkeretét.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 01. 31. 12:14
null
A távoktatás Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi mobilszolgáltatók közölték, egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti az előfizetők adatkeretét – írja a bama.hu.

A Telenor Magyarország arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a március 1-jéig meghosszabított járványügyi korlátozások idejére marad a főbb oktatási oldalak díjmentes elérése. Ezt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor hálózatán tavaly november 27-től tették elérhetővé a koronavírus-járvány miatti vészhelyzeti intézkedések idejére.

A Magyar Telekom közölte: a távoktatás és a minőségi időtöltés érdekében a mobilinternet szolgáltatást használó havidíjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20-tól – visszavonásig, a mobilinternet szolgáltatás használatakor egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget.

A távoktatás támogatása a mobilszolgáltatók részéről számos családnak segít a járványhelyzetben
Fotó: unsplash

A Vodafone is meghosszabbítja a digitális oktatást támogató kedvezményeket. Tavaly márciusban, a pandémia első hullámának küszöbén a Vodafone Magyarország folyamatosan vezette be azokat a kedvezményeket, intézkedéseket, melyekkel a lakosságot – ezen belül is a pedagógusokat és a családokat – segítették a rendkívüli helyzetben.

A teljes cikk ITT érhető el.

Informatikai eszközöket kaphatnak a hátrányos helyzetű települések iskolái

Akár 2 millió forint értékű, a digitális oktatást segítő tablet-, valamint notebook csomaghoz juthatnak hátrányos helyzetű települések felső tagozattal rendelkező alapfokú oktatási intézményei a Telenor és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázatán. Az összesen 10 millió forintos keretből elnyerhető technikai eszközök mellett a nyertes intézmények ingyenes, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzést is kapnak.

A járványhelyzetben kiemelt figyelem hárul a digitális oktatásra, a tanítás online térbe kerülése egy teljesen új élethelyzetet teremtett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Az elmúlt hónapokban ezért rengeteg intézmény és család számára vált szükségessé a távoktatáshoz elengedhetetlen technikai háttér, így például a megfelelő internetkapcsolat és a digitális eszközök beszerzése. Bár sokan vették sikerrel az eléjük gördülő akadályokat, országszerte vannak még olyan települések, ahol az iskoláknak nagy segítséget jelenthet a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése, illetve a használatához szükséges oktatáshoz való hozzájutás.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.