Kétes koronát hódított el a mobilpiacon a koreai gyártó

Rendkívül agresszíven lövi ki a háttérben futó appokat a Samsung a Galaxy-készülékeken.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 21. 14:20
null
Rendkívül agresszíven lövi ki a háttérben futó appokat a koreai Samsung a Galaxy-készülékeken. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal nem feltétlenül pozitív elsőségre tett szert az androidos eszközök piacán a koreai Samsung, a Don't kill my app beszámolója szerint a OnePlust lekörözve a legagresszívebb gyártóvá vált a háttérbe küldött appok kilövése terén. A helyzet folyamatosan romlik az Android 9 Pie óta, és az Android 11-gyel csúcspontot ért el a Galaxy mobilokon – olvasható az Origo cikkében.

Rendkívül agresszíven lövi ki a háttérben futó appokat a koreai Samsung a Galaxy-készülékeken.
Fotó: PIXABAY

A háttérben futó appok kilövésének elsődleges oka az akkumulátoros üzemidő növelése: a mobilozók jókora része a bezárásuk helyett csak a háttérbe küldi az appokat, így azok szükségtelenül meríthetik az akkut. Régen a rendszermemória felszabadítása is komoly szerepet játszott a praktikában, de a sok gigabájtos mobilok általánossá válása miatt ez már kevésbé fontos.

Az appok kilövése sok esetben szimplán bosszantó lehet a mobilozók számára, ám ami ennél sokkal nagyobb gond, hogy egyes esetekben interferálhat a normál működésükkel: például a fitneszapp nem képes információkat gyűjteni, nem érkeznek értesítések a chatappban bejött üzenetekről, vagy épp elfelejt reggel ébreszteni a telefon.

A koreai Samsung Galaxy mobiljaikon efféle gondokat tapasztalók az akkumulátor optimalizálásának apponkénti vagy teljes kikapcsolásával próbálhatnak enyhíteni a helyzeten.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Négy Galaxy mobil búcsúzik a biztonsági frissítésektől

Más modellek pedig ritkábban kapnak javításokat a jövőben – olvasható az Origo cikkében.

Az Android Police beszámolója alapján a Samsung csendben aktualizálta az androidos biztonsági frissítéseket kapó Galaxy készülékeinek listáját. Az ilyenkor megszokott módon egyes régebbi modellekkel rendelkezők hoppon maradtak, hiszen folyamatosan hullanak ki a listából a több éves készülékek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.