Csak álmodhatnak a gamerek az új videokártyáról

Kizárólag az Ethereum nem bányászható kiválóan a GeForce RTX 3060-nal.

Forrás: origo.hu2021. 03. 11. 13:18
null
Nvidia GeForce RTX 3060 Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az asztali számítógépes GeForce RTX 3060 piacra dobása előtt felcsillant a remény az ág által is húzott gamerek számára, hogy valamikor a közeljövőben képesek lesznek végre videokártyát vásárolni. Az NVIDIA szerint a jövőben külön kívánja kiszolgálni a kriptobányászokat, így az RTX 3060-nal kezdve mesterségesen limitálni kezdi a nem nekik szánt termékei esetében a bányászat sebességét.

Nvidia GeForce RTX 3060
Fotó: Flickr

Két héttel a videokártya piacra dobását követően nem érkezett információ arról, hogy bárkinek is sikerült volna kikerülnie az implementált védelmet, azonban ennek sajnos nincs túl sok jelentősége. Mint mostanra bebizonyosodott, az NVIDIA kizárólag az Ethereum bányászatát korlátozta a videokártyában, így a többi kriptovaluta esetében kiváló választás a bányászok számára.

Ennyit arról, hogy végre lesz majd olyan videókártya, amelyet gamerek is képesek lesznek megvásárolni.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Csak 2023-ban kaphatnak periszkópkamerát az almás mobilok

Az Apple az elsők között dobott piacra olyan mobilt, amin volt telefotós kamera (iPhone 7 Plus, 2016). Azóta viszont nem igazán hajlandó bevezetni az újabb kamerás fejlesztéseket az Apple, legalábbis ami a hardvert illeti. Ming-Chi Kuo szerint ez a stratégia nem változik. Kuo úgy értesült, hogy az Apple csak 2023-ban használ majd periszkópkamerát. Addig legfeljebb az optikán csiszolnak egy kicsit, ilyen téren a teljesítmény 10-20 százalékot javulhat. A 8P-s lencsékre azonban csak 2022 végén lehet számítani, ezek jelenleg drágák, mert nehézkes a gyártás.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.