Elektromos autókat gyártana a technológiai vállalat

Az amerikai korlátozások miatt új irányokban is nézelődik a Huawei: állítólag már idén beszállhat az elektromos autók piacára – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 03. 03. 12:00
null
A Huawei állítólag már idén beszállhat az elektromos autók piacára Fotó: Filip Singer Forrás: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Huawei rengeteget veszített az amerikai korlátozások következtében, és mivel szépen lassan eltűnik a mobilpiaci statisztikákról, értelemszerűen új utakon próbálkozik, hogy talpon maradhasson. Az utóbbi hónapokban alapvetően a viselhető eszközökre és az audioeszközökre koncentrált. A Reuters értesülései szerint azonban a Huawei azt tervezi, hogy saját márkás elektromos autókat gyárt majd, és egyes modellek akár még az idei évben meg is jelenhetnek. Az elektromos autók tervezését állítólag már meg is kezdték, és a beszállítókkal is egyeztetnek a tervekről.

A Huawei állítólag már idén beszállhat az elektromos autók piacára
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Az elektromos autós üzletág vezetését állítólag Richard Yu-ra bízzák majd, ő az, aki a fogyasztói üzletágat irányítja. A jelentés alapján a Huawei elérhető árú elektromos autókat akar. Az autóikat meglévő kínai gyártók üzemeiben állítanák elő.

A Huawei hivatalosan tagadja, hogy elektromos autókat tervezne vagy készülne gyártani. Azt ugyanakkor hozzátették, hogy az autógyártóknak szeretnének biztosítani digitális megoldásokat és alkatrészeket.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Megmutatjuk 2020 legkeresettebb okostelefonjait

Nem igazán rúgott labdába a Samsung és a Xiaomi, Apple iPhone 11-ből ellenben 48 milliárd dollár értékben szállítottak le.

Az Omdia elemzőcég kiadta azon jelentését, amely 2020 legtöbb darabszámban leszállított okostelefonjait állítja sorrendbe. A top 10-es lista megmutatta, hogy tavaly is az Apple tarolt a mobilpiacon leginkább. Az iPhone 11 pedig a világ legnépszerűbb okostelefonja volt.

Az adatok szerint az Apple iPhone 11-ből 64,8 millió darabot szállítottak le, nagyjából 48,9 milliárd dollár értékben. A második legnépszerűbb okostelefon pedig az iPhone SE (2020) lett, 24,2 milliós darabszám mellett.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.