Kisebb csalódást okozott a Radeon RX 6700 XT videokártya

A várthoz képest egy kategóriával alacsonyabb teljesítményt nyújt – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 18. 15:14
null
AMD Radeon RX 6700 XT Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napon megkezdődik az RDNA2 architektúrás grafikus processzort használó AMD Radeon RX 6700 XT videokártya forgalmazása, azonban tényleges elérhetőségre nem érdemes számítani, állítólag egész Európába csak néhány ezer darab érkezett a gamereknek szánt videokártyából.

A vártnak megfelelően tegnap megjelentek a termék független tesztjei, és bizony nem mondható átütő sikernek az elsősorban 2560×1440 pixeles felbontásban való játékra tervezett termék. A céljára ugyan tökéletesen megfelel, de az AMD ígéretével ellentétben teljesítményre csak ritka esetben van egy szinten az NVIDIA GeForce RTX 3070-nel: nagy átlagban 10+ százalékkal gyengébb annál, helyette valójában az RTX 3060 Ti méltó kihívójának mondható, annál tipikusan egy picit gyorsabb.

AMD Radeon RX 6700 XT
Fotó: YouTube

Ez nem jó hír az AMD számára, hiszen az RTX 3060 Ti ajánlott fogyasztói ára 399 dollár, míg a Radeon RX 6700 XT-nek papíron 479 dollártól kezdve kellene elérhetőnek lennie. Egy szinttel feljebb lépve a GeForce RTX 3070 ajánlott fogyasztói ára 499 dollár.

Amennyiben ténylegesen kaphatóak volnának az említett videokártyák az említett áraikon, akkor nem is kétséges, hogy az anyagi lehetőségektől függően a két GeForce közül érné meg választani valamelyiket, főleg mivel az NVIDIA DLSS-t támogató játékokban képesek a tőlük elvárható szint felett teljesíteni.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Hiába olcsó, vegyes fogadtatásra talált az új videokártya

Elsősorban csak papíron, de tegnap megjelent az NVIDIA eddigi legolcsóbb, már Ampere architektúrára épülő videokártyája. A 12 GB GDDR6 videomemóriával ellátott GeForce RTX 3060-nak elméleti síkon 329 dollárnál, avagy nettó 98 ezer forintnál kellene kezdődnie, ehhez képest hazánkban még ajánlott fogyasztói áron sem érdemes bruttó 200 ezer forint alatti árcímkékre számítani, a gyakorlatban pedig ennél masszívan magasabb összegekkel találkozhatnak a vásárlók.

Ennyi pénzért a gamerek egy GeForce GTX 1060-nál körülbelül kétszer erősebb, továbbá a GeForce RTX 2060 Superhez képest kissé jobb teljesítményt nyújtó videokártyát kapnak.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.