Még idén berobban egy játékkonzol újdonság

Új hardvert kaphat, támogathatja az NVIDIA DLSS technológiát az új Nintendo Switch.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 28. 9:45
null
Nintendo switch Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új hardvert kaphat, támogathatja az NVIDIA DLSS technológiát az új Nintendo Switch. A Bloomberg beszámolója alapján nem kell már sokat várni a régóta pletykált, új és erősebb Nintendo Switch kézikonzolra. A kiadvány forrásai szerint a japán gyártó az év végi ünnepi szezonban szeretné piacra dobni, a nagy attrakcióját pedig a modern rendszerlapkája és több rendszermemóriája jelentheti, amelyeknek köszönhetően szebbek lehetnek és jobb teljesítménnyel futhatnak a játékok – olvasható az Origo cikkében.

Új hardvert kaphat, támogathatja az NVIDIA DLSS technológiát az új Nintendo Switch. A Bloomberg beszámolója alapján nem kell már sokat várni a régóta pletykált, új és erősebb Nintendo Switch kézikonzolra.
Fotó: PIXABAY

Egyelőre nem világos, hogy pontosan miféle processzor és videovezérlő kerülhet a termékbe, azonban a Bloomberg szerint a konzol támogatni fogja az NVIDIA DLSS technológiát, ez kizárólag a GeForce RTX családba tartozó videovezérlőkben érhető el. A Deep Learning Super Sampling egy gépi tanulásos képfelskálázó eljárás: a játékok aránylag alacsony felbontásban renderelnek, majd a DLSS képes úgy felméretezni a képkockákat magasabb felbontásra, hogy nem romlik feltűnően a képminőség.

A források szerint tévére kötve az új konzol Full HD helyett már natív 4K-s képet is ki tud majd sajtolni magából, a kijelzőjét pedig 7 hüvelykes és 1280×720 pixeles OLED panelnek pletykálják.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Befejezheti a régi játékok értékesítését a japán gyártó

Többek közt a PlayStation 3-as címektől is búcsúzhat a konzolgyártó Sony.

Nem kifejezetten váratlan, azonban a régebbi játékokkal szórakozni kívánók számára kellemetlen értesüléssel állt elő a TheGamer. Megbízható forrásra hivatkozva azt állítja a publikáció, hogy a Sony hamarosan befejezi a digitális játékok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb tartalmak értékesítését három régi PlayStation konzolhoz a PlayStation Store-ban, ezt követően az érintett termékeken játszani kívánók csak bolti dobozos kópiákat vásárolva lesznek képesek bővíteni a játékgyűjteményüket – olvasható az Origo cikkében.

A forrás szerint a régi játékoktól való megszabadulás két körben történik majd meg: 2021. július 2-től kezdve a PlayStation 3 és PlayStation Portable (PSP) konzolokhoz készült tartalmak forgalmazásának int búcsút a Sony, majd 2021. augusztus 27-én a PlayStation Vita is csatlakozik hozzájuk. Ha minden igaz, akkor a vállalat napokon belül megteheti a hivatalos bejelentést az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.