Nem váltanak USB-C-re a legújabb csúcsmobilok

Csatlakozó nélküli iPhone-t akar az Apple, de mivel a technológia még nem elég jó ehhez, marad a Lightning port – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 05. 9:42
usb
Az említett kábel Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ideje már nyílt titok, hogy az Apple csatlakozó nélküli iPhone-okat akar, amik a technológia nem túl hatékony mivolta ellenére csak vezeték nélkül tölthetőek (és az adatátvitel is így lenne megoldva). Addig is azonban sokan reménykedtek, hogy USB-C-re vált az iPhone mobiloknál is a gyártó.

A legendás elemző, Ming-Chi Kuo iparági forrásoktól úgy értesült, hogy az Apple nem vált USB-C-re a mobilpiacon, és egyelőre Touch ID-t sem ágyaz a kijelzőbe.

Az említett kábel
Fotó: Pexels

Bár egyesek azt állítják, hogy az USB-C porttal nem lenne elég vízálló egy iPhone, Kuo szerint igazából a nagy nyereséget termelő MFi programról nem hajlandó lemondani az Apple, erre ugyanis végzetes hatással lenne az USB-C-re váltás a mobilpiacon. Ezért ha egyszer elhagyja a Lightning csatlakozót az Apple, akkor az iPhone-ok Kuo szerint csatlakozó nélküli dizájnra váltanak.

Miért nem vált már most tisztán MagSafe-re az Apple? A beszállítólánc szerint a technológia még nem elég fejlett (feltehetően a jóval lassabb töltésre, rossz hatékonyságra és nagy melegedésre gondolnak), hogy csak ez gondoskodjon mindenről, ezért marad a Lightning port.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Hiába a járvány minden létező rekordot megdöntött az iPhone

Az IDC piackutató cég felmérése szerint az év végére, vagyis az ünnepi szezonra helyrebillent a korábban a járvány miatt kicsit megviselt okostelefonos piac, és az év utolsó negyedében már 4,3%-os volt a növekedés. A gyártók összesen mintegy 385 millió telefont szállították le az utolsó három hónapban, és ez nagyon pozitív jövőképet fest le a 2021-es esztendőre, ami akár minden korábbinál nagyobb növekedést hozhat.

Az IDC szakértői szerint idén nagyon sok dolog tolja majd az okostelefonos piac szekerét: egyre népszerűbbé válnak (az egyébként egyre jobb) középkategóriás készülékek, egyre keresettebbek lesznek az 5G-s telefonok, a gyártók és a telkós cégek pedig komoly ajánlatokkal készülnek majd. Ráadásul egyelőre még mindig az a helyzet, hogy a vásárlók kevesebbet tudnak költeni utazásra, nyaralásra, kikapcsolódásra, ebből pedig az okostelefonos piac profitál.

De visszatérve 2020 utolsó negyedévére, érdekes elmozdulás történt a legnépszerűbb gyártók top 5-ös listájában, ugyanis az Apple nagy fölénnyel az élre ugrott.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.