Követők millióit veszítették el a twitches streamelők

Kihajította a botok által használt felhasználói fiókok javát a szolgáltatás – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 18. 18:44
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaszi nagytakarítást tartott a Twitch, ennek keretében a legnagyobb játékstreamelő szolgáltatás megpróbálta kitiltani a valódi felhasználók helyett szoftveres botok által használt felhasználói fiókokat. Ezek többféle célt szolgálhatnak, egyes streamerek például a készítőiknek fizetve botokkal szereznek maguknak látszólag nagyobb követőtábort és nézettséget, de a chatfelület spammelését is gyakran ezekkel végeztetik a trükközők.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A purgálás során a Twitch automatizált módszerrel olyan 7,5 millió botok által használt felhasználói fiókot detektált és tiltott le. Ennek következtében még a kisebb csatornák is több száz vagy ezer hamis követővel lettek szegényebbek, egyes kiemelkedően népszerű személyiségek pedig milliókat veszítettek a feliratkozói számaikból. Az ötödik legnagyobb követői táborral rendelkező Félix „xQc„ Lengyel követőszáma 2,2 milliós mínusszal 5,9 millióra esett vissza, míg Chance „Sodapoppin” Morris 2,8 milliót bukott, ami 45%-os visszaesést jelent.

Az óriási veszteségek még nem jelentik automatikusan azt, hogy a kérdéses streamerek piszkosan játszva követőket vásároltak volna maguknak, a puszta népszerűségük valószínűvé teszi, hogy a szolgáltatásba beregisztrált botok automatikusan feliratkoznak a csatornáikra.

A Twitch jogi lépéseket kíván tenni a felületén botos manipulációt és spammelést kínáló szolgáltatások üzemeltetői ellen.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Szülőknek készült gyorstalpaló a közösségi médiából

A Digitális Jólét Program Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) és a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszéke összesen huszonegy közösségi médiás platformhoz, játékhoz és csevegőalkalmazáshoz készített tájékoztatót a fiatalok biztonságos internethasználatának előmozdítása érdekében.

A főképp szülőknek szóló kiadvány összeállításában olyan egyetemi hallgatók vettek részt, akik maguk is aktív felhasználói ezeknek a felületeknek.

Ezek a legnépszerűbb közösségimédia-felületek a világon

A statista.com felmérése szerint a világon a legnépszerűbb közösségimédia-platform a Facebook, 2 milliárd 740 millió felhasználóval. Ezt követi a YouTube, a WhatsApp, a Facebook Messenger és az Instagram.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.