Rekordszámú 5G mobiltelefont szállítottak ki Kínában

Múlt hónapban 27,5 millió 5G mobilkészüléket szállítottak ki, ami 76,2 százaléka az országban márciusban kiszállított összes mobiltelefonnak.

Forrás: Mediaworks/baon.hu2021. 04. 22. 11:11
null
A kép illusztráció Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) közölte, hogy márciusban 16 új 5G mobiltelefont szállítottak ki Kínában.

Az első negyedévben 69 millió 840 ezer 5G mobiltelefont szállítottak ki, ami 71,3 százaléka az összes mobilkészüléknek.

Márciusban a kiszállított valamennyi mobilkészülék száma 36,09 millió volt, 65,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az első negyedévben kiszállított valamennyi mobiltelefon száma 100,1 százalékkal, 97,97 millióra emelkedett.

A CAICT kimutatása szerint a múlt hónapban a Kínában kiszállított összes mobilkészülékek döntő része, 92,4 százaléka, 33 millió 350 ezer volt kínai márkájú.

A kép illusztráció
Fotó: Pixabay

Márciusban 35 millió 270 ezer okostelefont szállítottak ki, 67,7 százalékkal többet tavaly márciussal összevetve. Márciusban 41 új modell került piacra, 32,3 százalékkal több tavaly márciushoz képest.

Tavaly összesen 308 millió készüléket szállítottak ki Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évhez képest, elsősorban a koronavírus-járvány miatt. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor a gazdaság növekedésének lassulása okozta a visszaesést.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Óriási fejlődés előtt áll a mobilkommunikációs technológia

Az már világosan látszik, hogy az új generációs vezeték nélküli mobilkommunikációs technológia, az 5G elterjedését nem lehet megállítani. Világszerte, így hazánkban is folyamatosan nő a lefedettség. A technológia által kínált előnyök már ismertek, az Origó mostani cikkében pedig arra keresi a választ, hogy milyen változásokat hozhat ez az eljárás az elkövetkező tíz évben.

Az 5G előnyei

Az 5G-technológiával sokkal nagyobb adatátviteli sebesség érhető el úgy, hogy a válaszidő és a késleltetés jelentősen csökken.

Az 5G sokkal rugalmasabban szabályozható, hatékonyabb, valamint minden korábbinál több eszköz kiszolgálására képes egy időben egy-egy adóegység. Emellett kevésbé energiaigényes, mint a jelenlegi szabványok, azaz az 5G-t használó akkumulátoros eszközök esetében például nagyobb üzemidő érhető el.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.