Egy böngésző extra kényelmi újításokkal rukkolt elő

Csendben befutott számítógépekre és androidos eszközökre a Chrome 91 böngésző, androidon ráadásul a weblapok gyári kezelőszervei is megszépültek – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 05. 26. 20:57
null
Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csendben befutott számítógépekre és androidos eszközökre a Chrome 91 böngésző, bár az utóbbiak esetében a hullámokban történő elérhetővé tétel miatt még napokba telhet, mire ténylegesen kijelzi a frissítést a Play Áruház.

A számítógépes Chrome 91 böngésző két komolyabb újítást hozott. A fontosabb, hogy végre univerzálisan elérhetővé vált az éppen megnyitott és nemrég bezárt böngészőfülek közti keresésre használható menü a címsorban, ez látható az Origo által közzétett képen.

Fotó: Origo

A másik hasznos apróság, hogy a számítógépen lévő fájlok már CTRL+C / CTRL+V módszerrel is beilleszthetőek a weblapok mezőibe, nem muszáj fogd és vidd módszerrel behuzigálni azokat a böngésző ablakába.

Számítógépeken a főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye oldalon ellenőrizhető, hogy frissült-e már a legújabb verzióra a böngésző.

A telepítőkészlete a hivatalos webhelyről tölthető le.

Az androidos Chrome 91 is kapott pár fontos fejlesztést: megszépültek a jelölőnégyzetekhez és csúszkákhoz hasonló kezelőfelületi elemei, a weblapok csökkenthetik az energiahasználatukat, hatékonyabb lett a weblapok tartalmában való keresés, továbbá javult az SMS-ben kapott kétlépcsős hitelesítőkódok automatikus kitöltése.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Váratlan problémákat tapasztaltak a Chrome böngészőt használók

A jelek szerint csak a Windows operációs rendszert használók érintettek a Google Chrome legutóbbi kisebb frissítésének telepítését követően fellépő nehézségekben, ám úgy tűnik, van átmeneti megoldás a gondra – írta korábban az Origo.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.