Egyre közelebb vagyunk a kézikonzolok forradalmához

Az Xbox Game Pass mobilapp a Nintendo 3DS-hez hasonlóvá alakítja Surface Duót – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 31. 14:50
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gigantikus sikerré vált Nintendo Switch ugyan bebizonyította, hogy a mindenkinél ott lapuló okostelefonok ellenére igenis van még igény a kézikonzol-világra, azonban a Sony és a Microsoft a belátható jövőben biztosan nem próbálnak majd riválist állítani az eszköznek.

Helyette viszont az utóbbi nemrég előállt egy hasonló megoldással, az androidos Xbox Game Pass mobilapp legújabb verziójával a Nintendo 3DS-hez hasonló kütyüvé alakította a dupla kijelzős Surface Duo telefonját.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az egyedi készülékkel rendelkezők már úgy játszhatnak az xCloud játékstreamelő érintős vezérlést is támogató játékaival, hogy az alsó kijelzőn jelennek meg az Xbox gamepad gombjai.

Ez általánosságban véve masszívan hatékonyabbá teszi a vezérlést, másrészt pedig a gamerek nem takarják ki a kezeikkel és az ujjaikkal a játék képét mutató kijelzőt. A fejlesztés ellenére természetesen továbbra is a vezeték nélküli gamepad a legjobb megoldás a felhőben futtatott xboxos játékok androidos eszközökön való irányítására.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Minden eszközön böngészőből lesz elérhető az új játékstreamelő

Az összes típusú eszközön böngészőből lesz elérhető a játékstreamelő.

Nagy bejelentéssel indította a hetet a Microsoft, a jelenleg csak Android rendszerű mobilokon és táblagépeken használható xCloud felhős játékstreamelő szolgáltatása a héten elérhetővé kezd válni számítógépeken és iOS rendszerű mobileszközökön. Az xCloud az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas játékbérlő szolgáltatás extrája, a segítségével szerveroldali futtatással xboxos játékok játszhatóak.

A Microsoft szerint az új platformokon folyamatosan bővül majd a tesztelők köre. A héten mind a huszonkét támogatott piacon, köztük Magyarországon is meghívókat kezd küldözgetni az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők számára, hogy nekiállhatnak próbálgatni a számítógépeiken, továbbá iPhone és iPad eszközeiken a játékstreamelő szolgáltatást.

A most támogatottá váló platformokon Chrome, Edge és Safari böngészőkből lesz elérhető az xCloud, a játékok vezérléséhez vezetékes vagy vezeték nélküli gamepadre van szükség, bár az érintős vezérlést támogató címek esetében elérhető lesz az alternatív irányítási módszer. Számítógépen nincs mód az egeres és billentyűzetes vezérlésre, és a belátható jövőben semmiképp sem érdemes számítani ilyen lehetőségre.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.