Rekordok dőlnek meg az informatikai cég DDR4 memóriacsomagjával

Őrült összeget kell kifizetni a DDR4 csúcsát jelentő modulcsomagért – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 05. 11. 14:05
null
Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrült összeget kell kifizetni a DDR4 csúcsát jelentő modulcsomagért.

Folytatja a rekordok döntögetését a HyperX, a cég három új DDR4 memóriacsomaggal is megcélozta az abszolút csúcsteljesítményt kereső számítógépezőket.

Fotó: Youtube (képernyőfotó)

A Predator családjába tartozó termékek kettő darab 8 GB-os modult tartalmazó kitekben vásárolhatóak meg, ráadásul erősen limitált mennyiségben, hiszen a legyártott memóriachipek nagyon kicsi százaléka képes elérni az őrült sebességeket.

A csúcsragadozó memóriacsomagban lévő modulok 5333 MHz órajelen működnek, 20-30-30 elsődleges időzítések és 1,6V feszültség mellett. Az Egyesült Államokban ez a 16 GB-os kit 1245 dollárba, azaz nettó 366 ezer forintba kerül.

Aki hajlandó egy picivel lejjebb adni, az 5133 és 5000 MHz órajelű csomagokat is vehet, ezek 1,55 voltos feszültségen működnek, 20-28-28 és 19-28-28 időzítések mellett. Az áruk 995 és 870 dollár, nagyjából nettó 292 és 256 ezer forint.

A memóriacsomagok reklámozott órajelen való működésre bírásához mindenképp szükség van megfelelő alaplapra és processzorra, plusz némi szakértelem is jól jöhet az alaplapi beállítások finomhangolásához. A vevők többsége esetében ezek feltehetően nem jelentenek majd problémát, a HyperX egyértelműen nem a tipikus vásárlókat célozta meg az újdonságaival.

A három új DDR4 memóriacsomagot bemutató eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.