Tönkreteheti a FLAC zenefájlokat a legelterjedtebb operációs rendszer

A metaadataik szerkesztésekor léphet fel a bosszantó probléma – olvasható az Origo cikkében.

2021. 05. 27. 10:24
null
A már tönkretett fájlok szerencsére javíthatóak Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb váratlan hiba babrálhat ki a Windows 10 tavaly kiadott főverzióit használókkal, a rendszer lejátszhatatlanná teheti a FLAC formátumú hangfájlokat a metaadataik Windows Fájlkezelőben való szerkesztésekor. A probléma csak az olyan állományokat érinti, amelyekben a formátum normál metaadatai mellett ID3 típusú metainformációk is találhatóak.

A már tönkretett fájlok szerencsére javíthatóak
Fotó: PEXELS

A bug megoldható a Windows 10-ekhez elérhetővé vált előnézeti (béta) frissítések telepítésével, ezeket a veszteségmentes zeneszámaik miatt aggódók a Windows Update felületén telepíthetik. Ennek megfelelően a hiba javítását nem fogja külön kiadni a Microsoft, csak a júniusi patch kedden megjelenő összegző frissítés részeként jut majd el az összes felhasználóhoz.

A már tönkretett fájlok szerencsére javíthatóak, azonban nem túl felhasználóbarát módon egy PowerShell-szkriptet készített a célra a Microsoft, amelyben ráadásul egyenként kell megadni a javítandó zenefájlok elérési útjait és neveit.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.