Harmadik szem mentheti meg a mobilozókat

Pittyeg az akadályok érzékelésekor a szatirikus találmány – írja az Origo.

Forrás: Origo.hu2021. 06. 05. 19:40
null
Pittyeg a harmadik szem, ha akadályt érzékel az elmerülten mobilozó gazdája előtt Forrás: Instagram/Paeng Min-Wook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly veszélyt jelentenek magukra és másokra a séta közben a mobiljaikat elmerülten nyomkodók, a meggondolatlan szelfizés mellett ebből is rendszeresen származnak balesetek. Az érintetteket gyakran nem lehet meggyőzni a rossz szokásukkal való felhagyásról, így egy dél-koreai tervező készített nekik egy homlokra felerősíthető kütyüt, ami figyelmezteti őket az előttük lévő akadályokra.

Pittyeg a harmadik szem, ha akadályt érzékel az elmerülten mobilozó gazdája előtt
Fotó: Instagram/Paeng Min-Wook

A Paeng Min-wook által csak harmadik szemnek titulált kütyü kifejezetten egyszerűen működik: giroszkóp segítségével érzékeli a fej dőlésszögét, ha pedig ez alapján mobilnyomogatást gyanít, akkor bekapcsol egy ultrahangos távolságérzékelőt, ami figyeli a távolságot a szenzor és az előtte lévő objektumok között. A kütyü pittyegni kezd, ha valaki vagy valami két méternél közelebb kerül a viselőjéhez, ezzel figyelmeztetve őt az előtte lévő akadályra.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.