Megállt a grafikus kártyák árcsökkenése

Nem világos, hogy mikor folytatódhat az árak földre való visszatérése.

Forrás: ORIGO.HU2021. 07. 19. 22:44
null
VIDEOKÁRTYA Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videókártyákat használó kriptobányászattal kapcsolatos világpiaci mozgásoknak köszönhetően a hónap elejére már hazánkban is látványosan zuhanni kezdtek a grafikus vezérlők árai, ám sajnos az elmúlt olyan másfél hétben látványosan megszakadt a folyamat, stagnálás kezdődött – olvasható az Origo cikkében.

VIDEOKÁRTYA
Fotó: Pixabay

A 3DCenter ugyanerről a jelenségről számolt be az osztrák és a német piacokon, elemzése szerint az elmúlt két hétben minimálisan javultak vagy stagnáltak a videóvezérlőkből rendelkezésre álló készletek, ezzel együtt pedig megállt az árzuhanás. A GeForce-ok tipikusan 50 százalékkal drágábbak az ajánlott fogyasztói áruknál, míg a Radeonokért a kelleténél 56 százalékkal kérnek többet a kiskereskedések.

Az árzuhanás megtorpanása nem meglepő, de nem csak a termékek elérhetőségének szinte maradása, hanem a kiskereskedések és nagykereskedések érdekei miatt is. Sejthetően nem tetszik nekik az ötlet, hogy az általuk is aranyáron vett készleteket drámai veszteséggel értékesítsék, lehetőségeikhez mérten próbálják minimalizálni a kárukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.