időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Megállt a grafikus kártyák árcsökkenése

Forrás: ORIGO.HU
2021.07.19. 22:44
Megállt a grafikus kártyák árcsökkenése

Nem világos, hogy mikor folytatódhat az árak földre való visszatérése.

A videókártyákat használó kriptobányászattal kapcsolatos világpiaci mozgásoknak köszönhetően a hónap elejére már hazánkban is látványosan zuhanni kezdtek a grafikus vezérlők árai, ám sajnos az elmúlt olyan másfél hétben látványosan megszakadt a folyamat, stagnálás kezdődött – olvasható az Origo cikkében.

VIDEOKÁRTYA
Fotó: Pixabay

A 3DCenter ugyanerről a jelenségről számolt be az osztrák és a német piacokon, elemzése szerint az elmúlt két hétben minimálisan javultak vagy stagnáltak a videóvezérlőkből rendelkezésre álló készletek, ezzel együtt pedig megállt az árzuhanás. A GeForce-ok tipikusan 50 százalékkal drágábbak az ajánlott fogyasztói áruknál, míg a Radeonokért a kelleténél 56 százalékkal kérnek többet a kiskereskedések.

Az árzuhanás megtorpanása nem meglepő, de nem csak a termékek elérhetőségének szinte maradása, hanem a kiskereskedések és nagykereskedések érdekei miatt is. Sejthetően nem tetszik nekik az ötlet, hogy az általuk is aranyáron vett készleteket drámai veszteséggel értékesítsék, lehetőségeikhez mérten próbálják minimalizálni a kárukat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.