RTX 3090-ek haláloznak el egy játék terhelése alatt

A panaszosok oroszlánrészénél EVGA gyártmányú termék adta be a kulcsot – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 21. 16:50
null
GeForce RTX 3090 Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorban halnak a pénzért kapható legjobb videokártyák az Amazon által fejlesztett New World futtatása közben, derült ki a zárt bétában lévő MMORPG támogatási fórumán. A panaszosok szerint röviddel az elindítását, vagy más esetekben némi játékot követően az NVIDIA GeForce RTX 3090 grafikus vezérlőik csendben vagy egy pukkanás kíséretében távoztak az örök vadászmezőkre. Egy kivételével a panaszosok EVGA termékkel rendelkeztek, a sorból kilógó személy Gigabyte-féle kártyát használt. 

GeForce RTX 3090
Fotó: Flickr

A pórul jártak egy része nem zárja ki, hogy a történtekért maga a játék lenne valahogy a felelős, ám ez ilyen formában biztosan nem igaz, lehetetlen valamiféle programozási hibával tönkretenni a hardvereket. A beszámolók alapján inkább az állhat a rejtély hátterében, hogy a New World extrém terhelést okoz a grafikus processzoron, mire kilő a videokártyák fogyasztása, ezt pedig nem élik túl a feszültségszabályozó áramköreikben lévő kondenzátorok.

 

Hardveres minőségbiztosítási gondról lehet szó, nem elég jó minőségűek a csúcskártyákra került kondenzátorok.

 

A tönkrement videokártyák természetesen még garanciálisak, azonban volt olyan, akinél a cserébe kapott utódot is kifektette a New World.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

 

 

Erős videókártyákkal indítják az idei nyarat

Felső kategóriás modellekkel bővítette az asztali PC-kbe szánt videokártyáinak táborát az NVIDIA, bemutatkozott a régóta pletykált erős GeForce RTX 3070 Ti és GeForce RTX 3080 Ti. A főként gamereknek és tartalomkészítőknek szánt erős kártyák ilyen sorrendben 599 és 1199 dolláros ajánlott fogyasztói árakat kaptak, bár a chiphiány és az általános túlkereslet miatt a megjelenésüket követően valószínűleg sokáig nem lesznek elérhetőek a kérdéses az összegekért. Papírforma szerint az RTX 3070 Ti forgalmazása június 10-én, míg az RTX 3080 Ti árusítása június 3-án kezdődik – olvasható az Origo cikkében.

Tovább

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.