Lassan 119 milliós vagyonon ülhet egy 12 éves fiú

Gépileg generált, rajzolt bálnákat mutató képeket adott el NFT formájában – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 28. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem csitul a többség számára jó eséllyel felfoghatatlan NFT-láz, a CNBC beszámolója szerint egy 12 éves londoni fiú a hónap végére várhatóan már négyszázezer dollárt, azaz 119 millió forintot fog keresni a gépileg generált, pixeles bálnákat mutató grafikáival.

A szoftverfejlesztő apjától kedvet kapva már ötévesen programozni kezdett Benyamin Ahmed idén hallott először az NFT-ről,

 felkeltette az érdeklődését a koncepció, így másokhoz hasonlóan ő is NFT-ként eladható digitális vagyontárgyak készítésébe kezdett. Az NFT (non-fungible token, nem helyettesíthető érme) digitális vagy fizikai javak tulajdonosainak a nyilvános számon tartására használható megoldás, amely adatbázisként az Ethereum kriptovaluta blokkláncát használja.

Fotó: OpenSea

Benyamin két képkollekciót hozott létre, az elsőben negyven minecraftos grafikát rajzolt, ám ezek nem arattak nagy sikert. Szerencséjére a negatívnak titulálható visszajelzés nem vette el a kedvét a próbálkozástól, 

egy harmadik féltől kapott szkriptet módosítva legenerált 3350 darab bálnás képet. 

A Weird Whales kollekció már kapósnak bizonyult, az első eladásukból és a továbbértékesítésük után járó jogdíjakból szerzett vagyonának értéke augusztus végére várhatóan eléri a négyszázezer dollárt.

A fiú pénze ethereum kriptovalutában van lekötve, és jelenleg nem tervezi a vagyonának klasszikus fizetőeszközökbe való átváltását.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: OpenSea (Képernyőkép)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.