Már százmillióan viselnek Apple Watch okosórát

Az idei második negyedévben 27 százalékkal nőtt az okosórás piac – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 27. 14:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétséges volt az első években az okosórák sikere, hiszen addigra a klasszikus karórák kora is erősen leáldozott, ráadásul a korai modellek a kinézetük, az üzemidejük és a kevés tényleges előnyük miatt kevesek érdeklődését keltették fel. A gyártók viszont ütötték a vasat, mostanra pedig az általános fejlesztéseken túl főként az egészségügyi szenzoraiknak köszönhetően befutottak az okosórák.

A Counterpoint Research szerint éves összehasonlításban az idei második negyedévben 27 százalékot nőtt az eladott okosórák száma. Az Apple megtartotta a piacvezető pozícióját, az értékesített termékek 28 százaléka Apple Watch volt, a viselőinek száma mostanra meghaladta a százmilliót. Ettől függetlenül a cég elveszített 2 százalék részesedést, ami jórészt a 100 dollár alatti okosórák robbanásának tudható be.

Éves szinten 547 százalékkal nőttek a megfizethető modellek eladásai.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.