Nem támogatják a konkurens telefonokat a legújabb okosórák

Meglepetést okozhat egyes esetekben, hogy a Galaxy Watch 4 okosórák aktiválásához már GMS-re építő okostelefonra van szükség – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 16. 9:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként érkeznek a Google új Wear OS 3 rendszerével a Samsung Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 4 Classic okosórái, az új OS fejlesztésébe pedig a dél-koreai gyártó is besegített. Kevésbé gyakran hangoztatott, ám annál érdekesebb fejlemény, hogy a Samsung az új okosórák aktiválásához már megköveteli, hogy az okostelefon támogassa a GMS-t (Google Mobile Services).

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy sem iPhone, sem Huawei márkájú okostelefonnal nem lehet aktiválni az új Samsung okosórákat.

A hivatalos specifikációk további részleteket is felfednek. A társított okostelefonnak legalább Android 6.0-t kell futtatnia és több mint 1,5 GB RAM-mal rendelkeznie.

Az Ars Technica számára azt külön megerősítette a Samsung, hogy a Watch 4-széria nem támogatja az iOS-es Apple eszközöket.

Azokkal csak a régebbi Galaxy Watch órákat lehet használni, ez nem változik. Az viszont rejtély, hogy mi lesz a többi új, Wear OS 3-as okosórával.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.