időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Világújdonság: fülhöz igazodó zajszűrős fülhallgató

Forrás: bama.hu - mediaworks
2021.08.02. 09:30 2021.09.13. 08:58
Világújdonság: fülhöz igazodó zajszűrős fülhallgató

A Huawei FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató dupla mikrofonos zajszűrési technológiával – írja a Bama.hu.

A Huawei Technologies a világon elsőként mutatott be olyan vezeték nélküli, nyitott kialakítású fülhallgatót, mely a felhasználó füléhez igazodva csökkenti a környezeti zajokat.

A FreeBuds 4-ben továbbfejlesztették az aktív zajszűrési technológiát, a készülék az új Adaptive Ear Matching, azaz fülhöz igazodó funkcióval kimagasló hangminőséget kínál. A légiesen könnyű fülhallgatók súlya egyenként csupán 4,1 gramm, a töltőtok pedig 15 perces töltéssel 2,5 órás zenelejátszást biztosít.

Hogyan működik az AEM?

Az Adaptive Ear Matching technológia

a fül alakjának és a fülben elfoglalt pozíciójának automatikus észlelésével intelligens módon meghatározza az optimális zajcsökkentési beállításokat,

így a felhasználók bármilyen körülmény között élvezhetik az állandó és magas minőségű hangzást. A FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató, mely kétmikrofonos zajcsökkentő technológiát alkalmaz, így még pontosabban szűri ki a környezeti zajokat.

15 perces töltéssel 2,5 órányi zenelejátszásra elegendő az üzemidő
Forrás: Huawei

A Freebuds 4 kialakítását 13 helyen módosították elődjéhez képest, ezért nemcsak jobban illeszkedik a fülbe, de jobban is szól. A kimagasló hangzásért a 4 darab, folyadékkristályos polimer kompozit membrán felel, amely akár 40 kHz-en rezeg, így a magas hangok gazdagabban, teljesebben szólalnak meg. A mérnökök a 14,3 mm-es dinamikus meghajtók mellett 15%-kal nagyobb basszuscsövet építettek a készülékbe, így teltebbek a mély hangok és jobban dübörög a basszus.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.